Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ετομος για ... απογείωση

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στην ιστορία του

Το τρόπαιο θέλουν σήμερα Παναθηναϊκός και Μποντίρογκα στον τελικό με τη Μακαμπί
Το τρόπαιο θέλουν σήμερα Παναθηναϊκός και Μποντίρογκα στον τελικό με τη Μακαμπί
Η πιο μεγάλη ώρα για τη φετινή χρονιά έφθασε για τον Παναθηναϊκό. Σήμερα στις 21.00 (ΕΤ 1) στο νεόκτιστο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θέρμη οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία... Να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά. Στον τελικό της φετινής Ευρωλίγκα θα βρουν απέναντί τους τη Μακαμπί, μια ομάδα που θέλει και αυτή το τρόπαιο για τους δικούς της λόγους. Με τις μνήμες όλων να γυρίζουν στο 1996 και στο Παρίσι, όπου ο Παναθηναϊκός επικρατούσε της Μπαρτσελόνα στον τελικό και κατακτούσε το τρόπαιο και την ευχή κάτι ανάλογο να συμβεί και σήμερα, οι πρωταθλητές Ελλάδας ετοιμάζονται για να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης. Στις 18.30 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Εφές Πίλσεν (ΕΤ 1).

Ομπράντοβιτς: «Δύσκολος τελικός»

Η εμπειρία του Ομπράντοβιτς από τελικούς ευρωπαϊκών τροπαίων του δίνει το δικαίωμα να έχει έναν παραπάνω λόγο για σχόλια... Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός μιλώντας για το σημερινό τελικό τον χαρακτήρισε δύσκολο και για τις δυο ομάδες. «Η Μακαμπί είναι πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένας δύσκολος τελικός και για τους δυο αντιπάλους. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να προσέξουμε πολύ το βασικό όπλο της Μακαμπί που είναι η επιθετική της άμυνα. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Ζέλικο Ρέμπρατσα που ήταν από τους κορυφαίους στον ημιτελικό με την Εφές Πίλσεν. «Η Μακαμπι όπως αποδείχτηκε είναι πολύ καλή ομάδα και δίκαια έφθασε στον τελικό. Θα χρειαστεί να παίξουμε και εμείς επιθετική άμυνα όπως κάνουν αυτοί και να αγωνιστούμε έξυπνα».

Στα «σύννεφα» οι Ισραηλινοί...

Μπορεί κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη οι παίκτες και ο προπονητής της Μακαμπί να φάνηκαν υπερβολικά «χαμηλών τόνων» η πολύ καλή εμφάνιση και παράλληλα η εύκολη νίκη - πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα... άνοιξε την όρεξη στους Ισραηλινούς. Τώρα γίνεται λόγος ακόμα και για το τρόπαιο, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αλλωστε η Μακαμπί επέστρεψε στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από 11 χρόνια από τότε που έκανε την τελευταία εμφάνισή της σε τελικό. Και δε φαίνονται διατεθειμένοι να την αφήσουν να πάει χαμένη...

Η νέα διοργάνωση

Στα περιθώριο του φάιναλ φορ η ΦΙΜΠΑ παρουσίασε τη νέα διοργάνωση της Ευρωλίγκα ή καλύτερα όπως θα ονομάζεται από τη νέα περίοδο Σουπρολίγκ. Στη Σουπρολίγκ θα συμμετέχουν 24 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 6 ομάδων. Μετά το πέρας των 10 αγωνιστικών οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα αποκλείονται, ενώ οι υπόλοιπες θα συνεχίζουν. Στη συνέχεια οι ομάδες θα συγκροτούν δύο ομίλους των 8 ομάδων και θα ακολουθεί ένας γύρος play offs. Σε αυτή τη διοργάνωση έχουν ήδη προκριθεί ο Παναθηναϊκός και η Μακαμπί Τελ Αβίβ φιναλίστ του φετινού τελικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ