Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
«Χωρίς αυταπάτες και επανάπαυση»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις και εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας

Ως ένδειξη ότι ο νέος υπουργός Παιδείας συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης για αποψίλωση του Λυκείου, χαρακτηρίζει τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του. Τονίζει παράλληλα ότι πρέπει χωρίς επανάπαυση να δυναμώσει η ενότητα και η πάλη για την κατάργηση της λεγόμενης μεταρρύθμισης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση προεξοφλεί, με υπουργική απόφαση, ότι πάνω από 10.000 μαθητές της Γ΄ Λυκείου δε θα πάρουν φέτος απολυτήριο, προστιθέμενοι στους 75.000 που μέχρι σήμερα εκδιώχθηκαν βίαια από το Λύκειο. Αποτελεί όχι ένδειξη, αλλά απόδειξη ότι ο νέος υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σημίτη συνεχίζει απαρέγκλιτα το έργο της, πετώντας χιλιάδες μαθητές έξω από το σχολείο, στερώντας τους και αυτό ακόμη το απολυτήριο Λυκείου.

Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για μείωση της εξεταστέας ύλης και πιλοτική εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων, δε θίγουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Αντίθετα, περιέχονται στο καθ' υπαγόρευση "πόρισμα" της Επιτροπής Καζάζη, την οποία είχε διορίσει ο κ. Αρσένης και που οι "προτάσεις" της συνάντησαν την καθολική αντίδραση των φορέων της εκπαίδευσης.

Η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ μέσα στο καλοκαίρι, εξυπηρετεί την προσφιλή τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να "περνάνε" όλες τις αντιδραστικές επιλογές κατακαλόκαιρο, για να ελαχιστοποιούνται οι αντιδράσεις. Μάλιστα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμη πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις, όσον αφορά στη διαδικασία διορισμού των εκπαιδευτικών. Αποδεικνύεται και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι εξαγγελίες περί διαλόγου, που συνόδευσαν το νέο υπουργό από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, αποτελούν προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εγκλωβισμού των εκπαιδευτικών φορέων σε "διάλογο", με δεδομένο το αντιλαϊκό περιεχόμενο, άλλοθι για την απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους, χωρίς αυταπάτες και επανάπαυση, να δυναμώσουν την ενότητα και την πάλη τους, για την κατάργηση της λεγόμενης μεταρρύθμισης, την οποία η κυβέρνηση θα συνεχίσει και με νέα μέτρα, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που κάθε φορά επιλέγονται για την υλοποίησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ