Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΩΝΗ
Οργιάζει η «μαύρη» εργασία

Τουλάχιστον 50 ανασφάλιστοι ναυτεργάτες εντοπίστηκαν στο επιβατηγό - οχηματαγωγό «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Πάνω από 50 ανασφάλιστοι ναυτεργάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί, εντοπίστηκαν να εκτελούν εκτεταμένες και άκρως επικίνδυνες επισκευαστικές εργασίες στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με την πλήρη ανοχή των λιμενικών αρχών! Ο ...πλοιοκτήτης είναι ο εφοπλιστής Αλεξάκης, ο οποίος έκανε και τις ...«προσλήψεις» των σύγχρονων δούλων.

Το πλοίο - κάτεργο είχε εντοπιστεί από τη μεικτή 6μελή Επιτροπή Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Ασφάλειας και Υγιεινής στα επισκευαζόμενα πλοία, στις 27 Μάη, όταν αυτό βρισκόταν στη δεξαμενή της Ζώνης. Η Επιτροπή ενημέρωσε αμέσως το Λιμεναρχείο - άλλωστε σ' αυτή συμμετέχει και λιμενικός - σχετικά με τη «μαύρη εργασία» και τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, υπό τις οποίες δούλευαν αυτοί οι άνθρωποι και η ίδια έδωσε εντολή για παύση εργασιών.

Πριν από δύο μέρες, το πλοίο μεθόρμισε στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας για να συνεχίσει τις επισκευαστικές εργασίες. Εκεί η Επιτροπή διενήργησε νέο έλεγχο στο πλοίο και εξακρίβωσε ότι οι ναυτεργάτες εξακολουθούσαν να είναι ανασφάλιστοι, να εκτελούν επισκευαστικές εργασίες και συνεπώς να θέτουν σε κίνδυνο, τόσο τις δικές τους ζωές, όσο και των εργατοτεχνιτών - μελών των συνεργείων που δούλευαν πάνω στο πλοίο! Η Επιτροπή έδωσε νέα εντολή για παύση εργασιών, όμως μέχρι και χτες το τριτοκοσμικό εργασιακό καθεστώς για τους ναυτεργάτες παρέμενε σε πλήρη ισχύ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ