Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μεγαλύτερη συμμετοχή

Στη χτεσινή απεργία

Μεγαλύτερα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των τραπεζοϋπαλλήλων στη χτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2004, συγκριτικά με την προηγούμενη απεργία που έκαναν πριν λίγες ημέρες.

Την επόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ είναι πιθανό στο διάστημα που μεσολαβεί να υπάρξει νέα συνάντηση (η έβδομη) με τους τραπεζίτες. Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη συνάντηση οι τραπεζίτες είχαν προτείνει ποσοτικές αυξήσεις που ποσοστιαία μεταφράζονται σε μόλις 4,37%.

Από τη μεριά της, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ προτείνει ελαφρώς μεγαλύτερες αυξήσεις (από 5% και πάνω) που όμως ούτε αυτές είναι ικανές να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Επίσης, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ στην πρόταση που έχει καταθέσει αποδέχεται την ύπαρξη των λεγόμενων μπόνους (το ύψος τους εξαρτάται από την παραγωγικότητα του εργαζόμενου) και κατά συνέπεια τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, εντατικοποιείται παραπέρα η εργασία και χτυπιέται ο ρόλος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Γιατί όλο και μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών των εργαζομένων, αποτελείται από τα μπόνους σε βάρος των μισθών που είναι το σταθερό κομμάτι των αποδοχών και διαμορφώνεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ