Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
«Πρεμιέρα» σήμερα με αισιοδοξία

Sportidea

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Απόψε στο νεόκτιστο «Ντραγκάο», η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Πορτογαλία (19.00, ΕΤ1), στην αυλαία του EURO 2004. Οι «γαλανόλευκοι» ευελπιστούν ν' αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη του ομίλου και να διαψεύσουν τα προγνωστικά. Από την πλευρά τους οι οικοδεσπότες, θέλουν μπροστά στο κοινό τους, να ξεκινήσουν με νίκη την προσπάθεια που προσβλέπουν να ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του τροπαίου.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αυτό που πρέπει να δείξουμε είναι γιατί προκριθήκαμε, γιατί ήρθαμε στην Πορτογαλία» ανέφερε χτες ο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε: «Οι παίχτες μου θα είναι αγχωμένοι, αλλά και ενθουσιασμένοι. Εμείς δεν είμαστε υπό πίεση, αλλά οι Πορτογάλοι. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το αουτσάιντερ έχει πάντα τις ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να μειώνεις τα λάθη σου. Πρέπει να παίξουμε με πάθος και διάθεση για να πετύχουμε. Το παιχνίδι σου δίνει ερωτήσεις και το θέμα είναι πώς θα απαντήσεις εσύ. Πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις».

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας αρνήθηκε ν' αποκαλύψει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα. Πιθανότατα όμως θα ξεκινήσει με τους Νικοπολίδη, Φύσσα, Καψή, Δέλλα, Κατσουράνη, Σεϊταρίδη, Ζαγοράκη, Καραγκούνη, Γιαννακόπουλο, Λάκη, Νικολαΐδη.

Οι διοργανωτές παρουσιάζονται αρκετά προσγειωμένοι, με σαφέστατη προσπάθεια να εξωραΐσουν τον τίτλο του φαβορί άρα και το άγχος που αυτός επιφέρει. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, είπε χτες χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε χωρίς προβλήματα. Οι αντίπαλοι μπορεί να λένε ότι εμείς είμαστε το φαβορί, αλλά το λένε για να μας μπερδέψουν. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δουλιά μας. Η Ελλάδα, όπως ξέρετε, έχει εξαιρετική άμυνα και θ' αναζητήσουμε κάποιους τρόπους για να τη διασπάσουμε. Η ομάδα μου δεν έχει άγχος, παρά μόνο δουλεύει για τη νίκη στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι». Ενώ ο Λουίς Φίγκο δήλωσε: «Η Πορτογαλία δεν είναι φαβορί για να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Φαβορί στη διοργάνωση είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Εμείς έχουμε κάποιες πιθανότητες. Η πρεμιέρα σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πάντα δύσκολη και η Ελλάδα έχει δείξει την αξία της στο φιλικό που δώσαμε μαζί της στο Αβέιρο. Πάντως, θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη μπροστά στο κοινό μας. Γνωρίζω τον Νικολαΐδη από την κοινή θητεία μας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι γρήγορος επιθετικός και θα είναι θετικό για εμάς αν δεν αγωνιστεί αύριο». Μπροστά στον Ιταλό διαιτητή, Πιερλουίτζι Κολίνα, ο Σκολάρι μάλλον θα ξεκινήσει με τους Ρικάρντο, Π. Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Φερνάντο Κόουτο, Ζόρζε Αντράντε, Φίγκο, Σιμάο, Κοστίνια, Μανίς, Ρούι Κόστα, Παουλέτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ