Δευτέρα 14 Ιούνη 2004 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Δεκάδες νεκροί από αμερικανικές επιχειρήσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον 80 είναι νεκροί από τις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Νταϊχοπάν (σε ορεινές περιοχές του νότιου Αφγανιστάν) ανακοίνωσαν χτες Αμερικανοί αξιωματούχοι από την Καμπούλ. Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν πριν από τρεις βδομάδες και σύμφωνα με τις κατοχικές δυνάμεις έχουν ως στόχο «μαχητές Ταλιμπάν».

Στο μεταξύ, και οι Πακιστανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν χτες ότι σκότωσαν τουλάχιστον 55 «μαχητές» στα αυτόνομα ορεινά εδάφη του Νότιου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, στη διάρκεια επιχειρήσεων που ξεκίνησαν πριν από 5 μέρες. Οι Πακιστανοί, επίσης, υποστήριξαν ότι κατέστρεψαν και πολλές εγκαταστάσεις της «Αλ Κάιντα». Απώλειες υπήρξαν και μεταξύ των πακιστανικών δυνάμεων, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Τέλος, οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν 10 συλλήψεις σε σχέση με τη δολοφονία 11 Κινέζων εργατών την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Κουντούζ (στα βόρεια της χώρας). Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν σχέση με την ομάδα «Χέτζμπ-ι-Ισλάμι» του πρώην πρωθυπουργού Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ και με τους Ταλιμπάν. Πάντως, οι Ταλιμπάν, μέσω εκπροσώπων τους είχαν από την Πέμπτη αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στις δολοφονίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ