Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Ψήφισαν ... «μπάνια»!

Σε πλήρη «χαλάρωση» ήταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών. Οι ευρωεκλογές και ζητήματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση όλο αυτό το διάστημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της τυπικής προεκλογικής περιόδου, έμειναν εκτός του «γηπέδου» της ενημέρωσης και οι τηλεοπτικοί σταθμοί περί άλλα ετύρβαζον.

Από την πρώτη στιγμή, προχτές, που άνοιξαν οι κάλπες οι δημοσιογράφοι επισήμαναν την αποχή, που για τα ελληνικά δεδομένα ήταν μεγάλη. Αποσιώπησαν όμως έναν σημαντικό παράγοντα, που έπαιξε ρόλο στην αποχή των ψηφοφόρων. Κανείς δεν αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί γι' αυτό το αποτέλεσμα. Από την πρώτη στιγμή που προκηρύχτηκαν οι ευρωεκλογές οι τηλεοπτικοί σταθμοί καλλιέργησαν το κλίμα της χαλαρής ψήφου. Και οι ελάχιστες συζητήσεις που διοργάνωσαν τις τελευταίες κυρίως μέρες κάθε άλλο παρά σε θέματα που αφορούσαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση επικεντρώθηκαν. Ακόμη και στο «ντιμπέιτ» των πολιτικών αρχηγών ελάχιστες ήταν οι ερωτήσεις που είχαν σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αποκορύφωμα του κλίματος ...«χαλαρά» ήταν η τελευταία βδομάδα της προεκλογικής περιόδου. Με αφορμή την αναμονή της ανόδου της θερμοκρασίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί προέτρεπαν τους τηλεθεατές να πάνε για ...μπάνια αντί να προσέλθουν στις κάλπες. Μάλιστα, ρεπόρτερ του ALTER με σιγουριά μας είπε πως «οι οικογένειες με τα παιδιά τους» θα προτιμήσουν τις ...παραλίες.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που καλλιεργούνταν ήταν και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του STAR, που μεταδόθηκαν μάλιστα τις δύο τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 του Ιούνη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR περιλάμβανε τα εξής «σοβαρά» θέματα που απασχολούν (!) τους Ελληνες πολίτες:

- Σύντομη συνέντευξη με τον Αντώνη Σαμαρά. - Επτά κουταβάκια γέννησε η Κλάρα, ένα από τα τέσσερα σκυλιά της Δ. Παπανδρέου, η οποία μάλιστα αναζητά το «κατάλληλο» για τα σκυλάκια «σπίτι». Οταν μάλιστα ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το σκυλί είχε παρακολουθήσει και συνεδριάσεις του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. - Η χώρα μας ετοιμάζεται για την υποδοχή της Ρουσλάνα που χτες εμφανίστηκε στο Fame Story. - Σάκης Ρουβάς και το ειδύλλιό του με τη Ρεμπέκα, που ξαφνικά φεύγει πριν κλείσει ένα 24ωρο κοντά στον Σάκη. Αιτία η άγνωστη θαυμάστρια του Ρουβά που του στέλνει στο κινητό μηνύματα. - «Αγρια κόντρα» του Γ. Παπαδάκη με την Ελένη Μενεγάκη. - Fame Story και ο έρωτας της Μάρως με τον Κώστα Καραφώτη. - Τα καυτά κορίτσια των Play mate. - H Αντριάνα «ένιωσε τα πόδια της να κόβονται από την αγωνία» όταν έμαθε το ατύχημα του Καρεμπέ. - Η βόλτα του Σον Κόνερι στην Αθήνα. - Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Νατάσα, ως «εργαζόμενη γυναίκα», πηγαίνει στο νοσοκομείο της Κορίνθου. - Ολα έτοιμα για το Survivor 2 και οι συνεργάτες του Γρ. Αρναούτογλου διοργάνωσαν πάρτι για να τον αποχαιρετήσουν, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη Μαλαισία. - Ο μπαμπάς Παπακαλιάτης μιλάει για τον γιο του Χριστόφορο. - Με φόρεμα «μαρούλι» εμφανίστηκε μοντέλο στις Φιλιππίνες. - Οι ειδήσεις ολοκληρώνονται με το «μπουγέλωμα» των μαθητών... Ειδήσεις, δηλαδή, «μπουγελώματα».

Παρασκευή 11 του Ιούνη, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, ...«Καλώς ήρθες καύσωνα» είναι ο τίτλος του δελτίου ειδήσεων με πλάνα από τις παραλίες, σε μία από τις οποίες όλως τυχαίως (!) βρέθηκε να λιάζεται και η Μαρία Σταματέρη, σύζυγος του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού. Μεταξύ των «κυριοτέρων ειδήσεων» είναι οι σύζυγοι των παικτών της Εθνικής ομάδας, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Δέσποινα Βανδή, που αναχωρούν για την Πορτογαλία. Το κανάλι θέτει και το εξής σημαντικό ερώτημα: «Τι θα κάνουν οι γυναίκες» όταν οι άνδρες τους θα παρακολουθούν ποδόσφαιρο; Ευτυχώς η ρεπόρτερ καθησύχασε τις Ελληνίδες λέγοντας: «Ας ευχηθούμε να μην αυξηθούν τα διαζύγια»... Επαναλαμβάνονται οι χτεσινές ειδήσεις όπως «Η τίγρης δαγκώνει» (Ρουσλάνα), η κόντρα Παπαδάκη-Μενεγάκη, οι έρωτες και οι ίντριγκες στο Fame Story και ο Σάκης. «Η αγάπη του κόσμου», λέει η ρεπόρτερ, «είναι η μόνη παρηγοριά του Σάκη μετά το χωρισμό του με τη Ρεμπέκα». Ο Σάκης Ρουβάς όμως «κατακτά και τα σχολεία». «Ταρακούνησε» με το Sake it δημοτικό σχολείο των Γιαννιτσών.

Οσο για τις κάλπες που μετά από ένα 24ωρο θ' άνοιγαν, τις είχαν ήδη στείλει στις «ξαπλώστρες»...


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός οθόνης ο πολιτισμός (2006-05-16 00:00:00.0)
«Τραγωδία»... (2005-06-07 00:00:00.0)
ΤΡΙΤΗ (2004-06-20 00:00:00.0)
ΠΕΜΠΤΗ (2004-03-14 00:00:00.0)
«Πακέτα» τηλεοπτικών... παροχών (2003-09-04 00:00:00.0)
Στα «παράθυρα» η Ελλάδα... αναστενάζει (2001-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ