Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ
«Κυριακή κοντή γιορτή»

«Κυριακή, κοντή γιορτή». Η εθνική, μετά και την ισοπαλία με την Ισπανία, έφτασε τους 4 πόντους - ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τους Ιβηρες - και πλέον χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Η κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Ρωσία (διαιτητής ο Γάλλος Ζιλ Βεϊσιέρ) λοιπόν είναι πλέον παιχνίδι ιστορικής σημασίας, αφού οι «γαλανόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στους «8», για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι διεθνείς, παρά το δικαιολογημένο - από την άκρως πετυχημένη πορεία αλλά και τις προοπτικές - ενθουσιασμό τους, έχουν επίγνωση της κατάστασης και παραμένουν προσγειωμένοι. Ο αρχηγός, Θ. Ζαγοράκης, τόνισε χτες: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μαθηματικά προκριθεί. Περιμένουμε την Κυριακή, καθώς δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εχουμε, φυσικά, το αβαντάζ. Υπάρχουν κάποιες μικρές πιθανότητες αποτυχίας τις οποίες πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε. Ο αγώνας με τη Ρωσία θα είναι δύσκολος».

Τα πάντα λοιπόν είναι στα πόδια των διεθνών και αυτοί το έχουν κατανοήσει. Δηλώνουν έτοιμοι ν' αντεπεξέλθουν για μια ακόμα φορά στις απαιτήσεις, που άλλωστε οι ίδιοι δημιούργησαν. Η ιστορική πρόκριση είναι πολύ κοντά και μόνο σε μια περίπτωση - και μάλιστα υπό προϋποθέσεις - μπορεί να χαθεί. Ποια είναι αυτή; Ηττα της Εθνικής από τη Ρωσία και νίκη της Πορτογαλίας. Στην απευκταία αυτή περίπτωση, οι Πορτογάλοι περνάνε ως πρώτοι ισοβαθμούν στην 2η θέση Ελλάδα και Ισπανία. Η 2η θέση και η πρόκριση θα κριθούν: α) από τη διαφορά των γκολ, β) από την καλύτερη επίθεση, γ) από τους βαθμούς που μάζεψαν οι ομάδες στα προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δ). Εάν φτάσουμε στην τρίτη περίπτωση (αν υπάρχει ισοπαλία στις άλλες δυο) την πρόκριση παίρνουν οι Ισπανοί με καλύτερη βαθμολογία.

Στο μεταξύ ο Ρεχάγκελ έχει ν' αντιμετωπίσει τρεις «πονοκεφάλους». Αφ' ενός, τον τραυματισμό του Γιαννακόπουλου (θλάση στη γάμπα) που τον αφήνει εκτός δράσης για περίπου 10 ημέρες και την απουσία του Καραγκούνη, λόγω δύο καρτών. Αφ' ετέρου, ότι πέντε ποδοσφαιριστές (Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος, Ζαγοράκης, Βρύζας, Σεϊταρίδης) έχουν από μία κι αν δεχτούν άλλη την Κυριακή, θα απουσιάσουν από τον αγώνα των προκριματικών. Αν όχι, οι κάρτες «σβήνονται» και ξεκινούν από μηδενική βάση στην επόμενη φάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ