Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διήμερο Μίκη Θεοδωράκη

«Μίκης Θεοδωράκης - Μισός αιώνας μουσική», τιτλοφορείται το διήμερο αφιέρωμα που διοργανώνει το Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καισαριανής, την Παρασκευή και το Σάββατο (9μμ), στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής (τέρμα λεωφορείων 223-224).

Η συναυλία της Παρασκευής εστιάζεται στη δημιουργική συνάντηση του συνθέτη με τους ποιητές. Τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη ερμηνεύουν: Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Γισδάκης, Καίτη Κουλλιά, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Κανά και Γιάννης Χαρούλης. Το Σάββατο η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει ανθολογία μουσικών θεμάτων και τραγουδιών του συνθέτη από ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Παντελής Θεοχαρίδης, ενώ οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης, Νατάσα Μανίσαλη και Γιάννης Σαμσιάρης σχολιάζουν έμμετρα - σε κείμενα Κάκιας Ιγερινού - αυτό το οδοιπορικό και τραγουδούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του '60 και της μεταπολίτευσης.

Παράλληλα, στην οθόνη θα προβάλλονται σκηνές ταινιών και φωτογραφικό υλικό των παραστάσεων αλλά και σκίτσα του Μποστ, τα οποία σχολιάζουν το κλίμα της εποχής. Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιμέλεια και σκηνοθεσία του οπτικού υλικού είναι της Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Εξάλλου, ο Δήμος Καισαριανής τιμώντας τη συμβολή του Μ. Θεοδωράκη στον πολιτισμό και τον αγώνα θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ