Κυριακή 27 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο δρόμο που χάραξε... το ΠΑΣΟΚ

Motion Team

«Οι εργοδότες παίρνουν τα κίνητρα και οι εργάτες τις απολύσεις»! Το σύνθημα αυτό, που συχνά ακούγεται τα τελευταία χρόνια στις κινητοποιήσεις ανέργων και εργαζομένων, αποτυπώνει πολύ εύστοχα την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όσο και της προηγούμενης. Δεν αποφάσισε, λοιπόν, τίποτα διαφορετικό και η τελευταία Κυβερνητική Επιτροπή την προηγούμενη Τρίτη.

Με πρόσχημα την ανεργία, επικαλούμενη το ενδεχόμενο μείωσης της απασχόλησης μετά το τέλος των Ολυμπιακών Εργων, η κυβέρνηση της ΝΔ ανήγγειλε νέα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου. Ετσι ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι «θα υπάρξει το κατάλληλο πλέγμα μέτρων (φορολογικών, αναπτυξιακών) σε συνδυασμό και με επιδοτήσεις εργοδοτικών εισφορών...».

Οσο για τους ανέργους, αυτοί θα πρέπει να βολευτούν με «τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης», τα οποία - όπως είπε ο υπουργός - θα ξεκινήσουν το «ταχύτερο δυνατόν»! Προγράμματα που, όπως δείχνει η εμπειρία των 15 τουλάχιστον τελευταίων χρόνων, χωρίς να προσθέτουν ούτε μία νέα θέση εργασίας, προσέθεσαν αντίθετα τεράστια κονδύλια στα ταμεία των ημετέρων. Και διασπάθισαν ασύστολα τους πόρους του ΟΑΕΔ, που προέρχονται από τις εισφορές και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Και όλα αυτά, όταν πριν λίγες μέρες με απόφαση του ίδιου υπουργού, η κυβέρνηση της ΝΔ έβαζε σε άμεση εφαρμογή το σχετικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος καταργεί επί της ουσίας το επίδομα ανεργίας και οι επιχειρήσεις θα απασχολούν χωρίς κόστος τους ανέργους. Το κόστος και μέχρι το ύψος του επιδόματος ανεργίας το αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ.

Να, γιατί τα περίφημα μέτρα για την ανεργία και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι - όπως λέει και ο λαός μας - «περσινά ξινά σταφύλια». Είναι η ίδια αποτυχημένη συνταγή του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική, από την οποία υποφέρουν εργαζόμενοι και άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ