Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Αβέβαιο το μέλλον

Το... ηχηρότερο θύμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, των δομών και των «νόμων» που το διέπουν, αποτελεί από χτες - και τυπικά - η ΑΕΚ. Το Εφετείο απέρριψε την ένταξή της στο άρθρο 44 και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» οδηγούνται στην απόλυτη απαξίωση και τη διάλυση. Εχουν προηγηθεί ιστορικές ομάδες όπως Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Γιάννενα, Φωστήρας. Ομως το μέγεθος της ΑΕΚ, είναι σαφέστατα μεγαλύτερο άρα και τα... απόνερα, ανάλογα.

Το σκεπτικό της απόφασης θα επισημοποιηθεί σήμερα - αύριο αλλά σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, η αίτηση απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, επειδή οι μετοχές ΕΝΙΚ, ΝΕΤΜΕΝΤ είναι ανενεργές, άρα κακώς συνυπολογίστηκαν για να ικανοποιείται το προβλεπόμενο (από το νόμο) ποσοστό, στη συμφωνία πιστωτών - μετόχων. Ετσι - αν οι πληροφορίες αυτές είναι σωστές - τα ερωτηματικά και τα περίεργα, αντί να μειωθούν πληθαίνουν. Γιατί αυτό ήταν γνωστό. Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Π. Ζαχόπουλος, δήλωσε χτες: «Η ΑΕΚ μπορεί να επανέλθει και αύριο με την ίδια αίτηση αν οι μέτοχοι μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σε φυσικά πρόσωπα», αφήνοντας - ο ίδιος και άλλοι - να πλανάται ότι με τέτοια προϋπόθεση, οι πιθανότητες αποδοχής είναι πολύ μεγαλύτερες. Δηλαδή, οι ειδήμονες, δεν το ήξεραν πριν αυτό; Και αν ναι, γιατί δεν είχε γίνει;

Η επόμενη μέρα της ομάδας είναι άκρως αβέβαιη (με εξαίρεση το γεγονός ότι είναι «μαύρη και άραχλη»). Οι περισσότεροι μιλούν για καταστροφή και σχεδόν βέβαιη πορεία προς την πτώχευση και τον υποβιβασμό στη Δ' Εθνική. Γιατί και η ένταξη στη σχεδιαζόμενη κυβερνητική ρύθμιση, λόγω του ύψους των χρεών, αμφισβητούν έντονα αν μπορεί να δώσει λύση ή απλώς θα παρατείνει την έλευση του τέλους. Νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 44, συνεπάγεται πολύ χρόνο (2 - 3 μήνες), που η ΠΑΕ δεν έχει, ως την απόφαση. Ο κύριος Ζαχόπουλος πάντως υποστήριξε πως «επειδή έχω κι εγώ μετοχές, θα επιχειρήσω μια καινούρια αίτηση ως μέτοχος, αλλά με άλλη διαδικασία (;) όχι με το άρθρο 44».

Ο Ν. Κούλης, εκ των συνεργατών του Νικολαΐδη, δήλωσε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»: «Δεν έχουμε εναλλακτική λύση, γιατί δεν υπάρχει. Το αλεξίπτωτο έχει κομμένα τα σχοινιά του». Ενώ ο Ακης Κοσώνας, επίσης συνεργάτης του διεθνή ποδοσφαιριστή, είπε στο «SPORT FM»: «Ισχύει η δήλωση του Νικολαΐδη ότι δε θα εγκαταλείψουμε την ομάδα ακόμα κι αν παίξει στη Δ' Εθνική ή στο τοπικό πρωτάθλημα». Οπως και να 'χει, η ουσία είναι μία. Η ομάδα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης επιτηδείων (κάθε μορφής) και πληρώνει τα «σπασμένα» τους. Και την ευθύνη φέρουν πολλοί, με πρώτες τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς τους. Αφ' ενός, γιατί στηρίζουν αυτό το σύστημα και, αφ' ετέρου, γιατί (συνειδητά) δεν εφαρμόζουν ούτε τους νόμους που ψηφίζουν. Να θυμίσουμε ότι αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, υποσχόταν τιμωρία για τους ενόχους. Τώρα όμως λέει ότι ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ και θα υπάρξουν συνέπειες από δω και πέρα... Επίσης, πως η μηνυτήρια αναφορά της «Ενωση 1924», με την οποία ζητάει σε βάθος έρευνα και απόδοση ευθυνών σε πρόσωπα, έχει «κολλήσει» σε κάποιο συρτάρι...

  • Για τις 6 Ιούλη αναβλήθηκε η εκδίκαση των προσφυγών Κασάπη, Τσιάρτα. Κανονικά εκδικάστηκε του Μαλαδένη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε διορία μέχρι τις 12 Ιούλη για να καταθέσει υπόμνημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ