Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Κέρδη 16,4 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

Μείωση κερδών εμφανίζει στο α΄ τρίμηνο του 2004 ο ισολογισμός του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, σε μια εξέλιξη που οφείλεται στη διαφορετική λογιστική απεικόνιση των οικονομικών δεδομένων από τη νέα διοίκηση της τράπεζας. Σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα που αφορούν στο α΄ τρίμηνο του 2004, η μάζα των κερδών (προ φόρων) διαμορφώθηκε σε 16,4 εκατ. ευρώ, από 34,5 εκατ. στο α΄ τρίμηνο του 2003.

Η διοίκηση της τράπεζας κάνει λόγο για «αυξημένα λειτουργικά έξοδα», που αποδίδει και στα κονδύλια για την κάλυψη του λεγόμενου ελλείμματος του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων (ΤΕΑΠΕΤΕ). Είναι φανερό, δηλαδή, ότι και η νέα διοίκηση βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων της. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις σαν «έλλειμμα» του ασφαλιστικού ταμείου.

Σημαντική παράμετρος για την εμφανιζόμενη μείωση των κερδών είναι και οι αυξημένες προβλέψεις που έκαναν στο φετινό ισολογισμό για τυχόν «επισφαλή δάνεια». Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα περσινά επίπεδα (153,2 εκατ. ευρώ) και οι προμήθειες σε 41,4 εκατ. ευρώ με αύξηση 2,4%. Η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας απέφυγε να πει οτιδήποτε για την τύχη της συνεργασίας με τον καλούμενο «στρατηγικό εταίρο» τους, τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ