Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ολα για τις... προεδρικές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ.-

Η Βαγδάτη είχε εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής. Η CIA το γνώριζε διά μέσου του μυστικού προγράμματος ανακρίσεων οικείων των Ιρακινών επιστημόνων αλλά... είχε παραλείψει να διαβιβάσει στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ή σε άλλα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, τις πληροφορίες αυτές σύμφωνα με τους New York Times...

Η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές, τονίζει πως η δυσλειτουργία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών έχει ανακαλυφθεί από την ειδική επιτροπή της Γερουσίας. Η ειδική επιτροπή της Γερουσίας άρχισε τις έρευνες για τον τρόπο χρήσης από την πλευρά της κυβέρνησης των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, μετά την αποτυχία των Αμερικανών και των Βρετανών να εντοπίσουν τα αποθέματα των όπλων μαζικής καταστροφής, που υποτίθεται ότι διέθετε η Βαγδάτη και στάθηκαν τυπικά, η βασική «αιτία» για τη νομιμοποίηση του πολέμου.

Στο μεταξύ, το γερουσιαστή από τη Βόρεια Καρολίνα και πρώην εσωκομματικό του αντίπαλο Τζον Εντουαρντς, επέλεξε ο Τζον Κέρι ως υποψήφιο για την αντιπροεδρία στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές του προσεχούς Νοέμβρη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρόταση για το δίδυμο Κέρι-Εντουαρντς πρόκειται να υποβληθεί επισήμως στην Εθνική Συνδιάσκεψη των Δημοκρατικών στη Βοστόνη στα τέλη Ιούλη.

Από την πλευρά του ο Τζορτζ Ου. Μπους άδραξε την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας - την 4η Ιουλίου, χαρακτηριστικό των εορτασμών ήταν ο τρόμος για ένα ακόμη «χτύπημα» - και απηύθυνε μήνυμα στον αμερικανικό λαό όπου εκθείασε τις «αμερικανικές αξίες», που κατά τη γνώμη του υπερίσχυσαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν! Ο Μπους είπε πως οι ΗΠΑ είναι «ο πρώτιστος υπέρμαχος της ελευθερίας στον κόσμο» και ότι δεν μπορεί να συνδιαλέγεται κανείς με «τρομοκράτες». «Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και αποφασισμένοι και να κάνουμε το καθήκον μας!» είπε, κτυπώντας τη γροθιά του στο βήμα όπου μιλούσε. «Δε φοβόμαστε κανένα κακό και θα υπερισχύσουμε», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ