Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
«Το πανδοχείο Τζαμάικα» του Χίτσκοκ

Μια ενδιαφέρουσα ταινία, το «Πανδοχείο Τζαμάικα», που σκηνοθετεί ο Αλφρεντ Χίτσκοκ, θα προβληθεί σήμερα από την ΕΤ 3, στις 22.00. Η ταινία, γνωστή στους Ελληνες φίλους του σινεμά με τον τίτλο «Η ταβέρνα της Τζαμάικα», αποτελεί την τελευταία δημιουργία του σκηνοθέτη για τη βρετανική περίοδο και είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ.

Στην Αγγλία του 1800 αδίστακτοι ληστές προκαλούν ναυάγια σε μια περιοχή, προκειμένου να καρπώνονται τα αγαθά από τα πλοία. Μετά το πέρας της αποστολής τους βρίσκουν καταφύγιο στο ερειπωμένο Πανδοχείο Τζαμάικα. Εκεί φτάνει μια όμορφη Αγγλίδα για να επισκεφτεί το θείο της, αγνοώντας ότι είναι το στέκι συμμορίας και ο θείος της μέλος αυτής. Ταυτόχρονα, οι ναυτιλιακές εταιρίες στέλνουν στην περιοχή ένα «δικό τους άνθρωπο» προκειμένου να εξιχνιάσει τα απανωτά ναυάγια, που κι αυτός καταλύει στο ίδιο πανδοχείο. Οταν όμως οι ληστές ανακαλύπτουν το λόγο της παρουσίας του εκεί, αποφασίζουν να τον σκοτώσουν. Η ταινία γυρίστηκε το 1939 και η ερμηνεία του Τσαρλς Λότιον είναι έξοχη στο ρόλο ενός σατανικού δικαστή, ο οποίος καλύπτει τους ληστές. Συμπρωταγωνιστούν: Μορίν Ο' Χάρα, Χάι Πέτρι, Λέσλι Μπανκς.

Από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό (STAR), οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι άλλο ένα αξιόλογο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αγριοι Τόποι του Λορν Γκριν». Το σημερινό επεισόδιο ταξιδεύει μέχρι την Αλάσκα, όπου εκεί γνωρίζουμε την υπέροχη αρκούδα Γκρίζλι. Η Γκρίζλι έχει βάρος μισό τόνο, νύχια και δόντια ιδιαίτερα γαμψά και αιχμηρά και βρίσκεται σε εποχή που αναζητά το ταίρι της, προκειμένου να ζευγαρώσει. Η συγκεκριμένη αναζήτηση έχει ως αποτέλεσμα η θηλυκιά Γκρίζλι να μην είναι ιδιαίτερα κοινωνική... Ομως η τεράστια δύναμη και η υπερβολική ταχύτητά της έρχεται να επιβεβαιώσει την ονομασία εκείνη της σούπερ αρκούδας της Βόρειας Αμερικής. Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η μητέρα προσέχει, φροντίζει και προστατεύει τα μικρά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ