Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: «Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προκαλεί από την Κυριακή αισθήματα γενικευμένης ευφορίας στην κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πιστώνονται μια επιτυχία για την οποία ελάχιστη συμβολή είχαν, αλλά ωφελούνται πολλαπλώς αφού επιμηκύνεται η περίοδος χάριτος η οποία είχε αρχίσει να εκπνέει» (Το πρώτο θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

ΓΑΛΛΙΚΟ: «Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία ζουν σε αστικά γκέτο, μαραζώνοντας εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού, της βίας, των φυλετικών διακρίσεων και του θρησκευτικού εξτρεμισμού, μέσα σε μια κοινωνία η οποία από πολλούς θεωρείται μοντέλο κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικών παροχών» (Το ρεπορτάζ του Γιώργου Γκοτσινά στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ: «Θατσερικότερος της... Θάτσερ αποδεικνύεται ο Εργατικός Τόνι Μπλερ, με 750.000 θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί επί ημερών του στο βιομηχανικό τομέα» (Το σχόλιο του Μωυσή Λίτση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ: «Γεγονός είναι ότι η οικονομική ανάπτυξη προσπερνά τους Αμερικανούς. Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές των εργαζομένων αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο μόλις κατά 1,7%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο του πληθωρισμού. Πού πάει λοιπόν η ανάπτυξη; Δεν είναι μυστικό: τα μετά φόρων εταιρικά κέρδη ως ποσοστό του ΑΕΠ έχουν φθάσει σε επίπεδα που δεν έχουμε συναντήσει από το 1929» (Το άρθρο του Paul Krugman/«BHMA»).

ΜΟΝΤΕΛΟ... ΡΕΠΠΑ: «Προχωρούμε άμεσα την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ με αιχμή του δόρατος την εξατομικευμένη παρέμβαση στους ανέργους, που θα γίνεται από τους εργασιακούς συμβούλους, σ' ένα πλαίσιο απόλυτα ελεγχόμενο για τα καθημερινά του αποτελέσματα (...) μετακινούμε σταδιακά το κέντρο βάρους της πολιτικής μας από την επιδότηση της ανεργίας στην επιδότηση της απασχόλησης» (Ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ