Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
«Χείρα βοηθείας» στους παράγοντες

Βοήθεια στους παράγοντες και τις ΠΑΕ τους που είναι χρεοκοπημένες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο είναι έτοιμη να προσφέρει η κυβέρνηση, αφού όπως τονίζουν οι αρμόδιοι έτσι θα ...εξαλειφθεί και το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα (!!!). Αυτό είναι μια πτυχή του σχεδίου για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός στους ραδιοσταθμούς ΑΘΗΝΑ 9.84 και ANT1 σε σχετικές ερωτήσεις για την επόμενη μέρα της επιτυχίας της Εθνικής ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός δεν ξέφυγε ουσιαστικά από παλαιότερες εξαγγελίες των προκατόχων του και φυσικά ουδεμία κουβέντα υπήρξε για αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζεται στον τομέα του αθλητισμού στη χώρα μας. Αντίθετα, το μόνο που φανέρωσε στην ουσία είναι η προσπάθεια για να σωθεί το σάπιο μοντέλο του σημερινού επαγγελματικού ποδοσφαίρου που δείχνει να... σχοινοβατεί και φυσικά η προσπάθεια να γίνει έστω και την ύστατη ώρα περισσότερο ελκυστικό. Με αποκλειστικό σκοπό φυσικά την καλύτερη διαχείριση και το περισσότερο κέρδος από τους παράγοντες τους επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οπως τόνισε, υπάρχει σχέδιο μελετημένο για την εξυγίανση του χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με πρώτο μέλημα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να αποπληρώσουν οι ΠΑΕ τα χρέη τους σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, ο Γιώργος Ορφανός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να χαριστεί ούτε ένα ευρώ (από τη συνολική οφειλή), ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι με αυτό το μέτρο να ανοίξει ο δρόμος, ώστε οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μετατραπούν σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που μπορούν να λειτουργούν. «Οι ΑΑΕ θα οργανώνουν τα οικονομικά τους και θα μπορούν συγχρόνως να ανταποκριθούν στα θέματα της βίας, ενώ με την οικονομική εξυγίανση το ποδόσφαιρό μας θα είναι πιο ελκυστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Για εκείνο όμως που δε μίλησε ήταν για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το τι είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση για τα εκατοντάδες σωματεία και τους χιλιάδες αθλούμενους που φυτοζωούν από την έλλειψη χωρών άθλησης αλλά και τη μηδαμινή οικονομική βοήθεια. Μπορεί το κράτος να έχει την υπομονή να μαζέψει τα οφειλόμενα χρέη (αφού τα περισσότερα είναι προς το Δημόσιο) από τις ΠΑΕ σε βάθος χρόνου, εντούτοις από την άλλη κόβει τις επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία (ή τις καθυστερεί εδώ και τρία χρόνια) εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Οπως και για το θέμα της βίας. Λόγος γίνεται για εξάλειψη χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής αλλά μέσω της οικονομικής εξυγίανσης. Αλλωστε, στις δύσκολες ώρες που περνάει το προϊόν και αυτή θα πρέπει να... εξαφανιστεί εξ ανάγκης, αφού έτσι θα γίνει πιο «ελκυστικό» όπως λένε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ