Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές παντού...

Μια «διαδρομή» σε όλες τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που ανέβασε το Θέατρο Τέχνης, αποτελεί η παράσταση «Μισός αιώνας Αριστοφάνης», που παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν, την Παρασκευή, στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Σύνθεση, σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Λαζάνης, Κωστής Καπελώνης, Θόδωρος Γράμψας. Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Τάσος Περζικιανίδης, Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αννίτα Σαντοριναίου, κ.ά.

Τη σαιξπηρική κωμωδία «Το ημέρωμα της στρίγκλας» θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στις 17/7 (9.15μ.μ.) στο κηποθέατρο του δήμου Παπάγου. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιές, η σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Γιάννη Κακλέα, τα σκηνικά του Απόστολου Βέττα, τα κοστούμια του Αντώνη Βολανάκη, η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου, οι φωτισμοί του Σάκη Μπρορμπίλη. Παίζουν: Τάσος Γιαννόπουλος, Βάνα Πεφάνη, Στάθης Βούτος, Γιώτα Μηλίτση. Προπώληση εισιτήριων: Δημαρχείο Παπάγου, ταμείο του θεάτρου, καταστήματα «Δαναός» (Μεσογείων 230) και «Viva Diva» (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι).

  • Τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες», με σύγχρονη ματιά παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αύριο και μεθαύριο, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Κήπου, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου - Βασίλη Μυριανθόπουλου. Η μετάφραση είναι του Μίνου Βολανάκη. Παίζουν: Μάρθα Καραγιάννη, Τάσος Χαλκιάς, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης, Μαρίνα Καλογήρου, κ.ά.
  • Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή, σήμερα στο «Ανοιχτό Θέατρο» Γρεβενών, αύριο, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ελασσόνας και την Πέμπτη, στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδίτσας. Η μετάφραση είναι του Τάσσου Ρούσσου, η σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη, τα σκηνικά του Αγγελου Αγγελή, τα κοστούμια της Αγνής Ντούτση, η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, η χορογραφία του Ισίδωρου Σιδέρη. Φιλοκτήτης, ο Νικήτας Τσακίρογλου. Παίζουν επίσης: Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Κέντρος, Πέτρος Πετράκης, Βασίλης Ρίσβας, κ.ά.
  • «Η Χώρα του Πουλιών», εμπνευσμένη από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ορνιθες», παρουσιάζεται από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα στο Ηράκλειο, στο Θέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», την Πέμπτη στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στο Θέατρο Φορτέτζα και στις 17/7 στα Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ