Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κυνήγι μαγισσών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Η επιχείρηση - σκούπα ή καλύτερα το κυνήγι μαγισσών κατά του λαϊκού κινήματος στην Κολομβία συνεχίζεται και είναι ανελέητο. Δεκάδες ηγέτες συνδικαλιστικών οργανώσεων, αγροτικών ενώσεων, απλοί εργαζόμενοι, δάσκαλοι και μέλη κοινωνικών οργανώσεων έχουν συλληφθεί και κρατούνται στις επαρχίες Σούκρε και Κάουκα, με κατηγορίες εντός του πλαισίου του «Πατριωτικού Σχεδίου» του προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε Βέλες.

Καταρχήν, αρκετά στελέχη της αγροτικής ένωσης FENSUAGRO συνελήφθησαν και κρατούνται πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή τους που έγινε στις 3, 7 και 8 Ιούλη στο αρχηγείο της μυστικής αστυνομίας της επαρχίας στην πόλη Σινσελέχο, σύμφωνα με το ανεξάρτητο πρακτορείο ANNCOL. Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι κατηγορούνται για «στάση», εξαιτίας των πρόσφατων κινητοποιήσεών τους ενάντια στην πολιτική Ουρίμπε και την υπεράσπιση του δικαιώματος δράσης στα εργατικά συνδικάτα, στην επαρχία του Σούκρε, αλλά και σε άλλες πόλεις της Κολομβίας.

Στο μεταξύ, η κατάσταση πολιορκίας στην πόλη Κόριντο της επαρχίας Κάουκα από την Τρίτη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, τις μυστικές υπηρεσίες και την αστυνομία συνεχίζεται. Στις 19 Ιούνη, 25 κάτοικοι - συνδικαλιστές, δάσκαλοι, μικροεπαγγελματίες και απλοί κάτοικοι - συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποστήριξης ή συνέργειας σε ανταρσία που κατά τις αρχές είναι «παρούσα και εν εξελίξει» στην περιοχή. Από εκείνη την ημέρα οι κρατήσεις και οι αυθαίρετες συλλήψεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα FCSPP VALLE.

Τέλος, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στους αγροτικούς οικισμούς της επαρχίας Αντιοκία, Σαν Φρανσίσκο, Κοκόρνα και Σαν Κάρλος στη Βορειοδυτική Κολομβία σε επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές στο αντάρτικο FARC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ