Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ
Απελευθέρωση του ωραρίου αποφάσισε η κυβέρνηση

Και νέες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων

Τα θεμέλια για την πλήρη ανατροπή του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων έβαλε χθες η κυβέρνηση. Με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση κοινοποίησε χτες απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων από τις 20 Ιούλη έως τις 15 Σεπτέμβρη! Οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη, ότι πριν από την 15 Σεπτέμβρη θα επιδιωχθεί - μέσω ...διαλόγου με τους βενζινοπώλες - να εφαρμοστεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των πρατηρίων, είναι το λιγότερο ύποπτες για τις προθέσεις της κυβέρνησης, που σε κάθε ευκαιρία δίνει «όρκους πίστης» στην απελευθερωμένη αγορά.

Με βάση την υπουργική απόφαση, από τις 20/7 μέχρι τις 15/9, τα πρατήρια θα λειτουργούν υποχρεωτικά από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, αντί μέχρι τις 9 μ.μ. που είναι σήμερα. Από εκεί και πέρα, όσοι πρατηριούχοι θέλουν μπορούν να λειτουργούν τα πρατήριά τους και επί 24ώρου... Μέχρι σήμερα, τα πρατήρια που διανυκτέρευαν ανά νομό δεν ξεπερνούσαν το 20% του συνολικού αριθμού.

Νέες αυξήσεις

Την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση απελευθερώνει το ωράριο, οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν και πάλι ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης την περασμένη βδομάδα αυξήθηκε κατά 1,6 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται στα 81,5 λεπτά ανά λίτρο. Ο Γ. Σαλαγκούδης συνέστησε εκ νέου ...ψυχραιμία, αποδίδοντας τις ανατιμήσεις στις διεθνείς τιμές του αργού.

Και σε μια προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού, πως τάχα ελέγχει τις τιμές, το υπουργείο Ανάπτυξης παρέπεμψε στον εισαγγελέα 4 βενζινοπώλες, με την κατηγορία των αδικαιολόγητων υψηλών τιμών, παραβιάζοντας το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα (άρθρο περί αισχροκέρδειας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ