Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Σφοδρότατες μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και την ακροδεξιά οργάνωση Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας (AUC) στην Αντιόκια, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.- Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αγροτών της Παραγουάης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ξεκινήσει «σοβαρό διάλογο» για την αγροτική περιουσία. Σύμφωνα με την FNC, υπάρχουν περί τους 300.000 αγρότες χωρίς γη, τη στιγμή που το 1% των γαιοκτημόνων ελέγχει το 80% της καλλιεργήσιμης γης.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Χιλιάδες άνεργοι κατέκλυσαν, για άλλη μια φορά, την πρωτεύουσα της Αργεντινής, διαδηλώνοντας και απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και κοινωνικά οφέλη για τους χρόνια ανέργους.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.- Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε Προτεστάντες και Καθολικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των ετήσιων παρελάσεων του τάγματος της Οράγγης και έξι χρόνια μετά την υπογραφή της πολύκροτης «Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής» για το Βορειοϊρλανδικό.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Δεν είχε θύματα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ηλεκτρικό υποσταθμό, αν και ο πανικός παρέλυσε την ισπανική πρωτεύουσα, καθώς τη φωτιά ακολούθησαν μικρές εκρήξεις και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

ΑΓΚΥΡΑ.-«Τέλος στις φήμες για το άτομό του», ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι θα δοθεί στη δίκη του για το σκάνδαλο πώλησης της Turkbank, που αποτελεί την ιστορική πρώτη δίωξη σε βάρος πρώην πρωθυπουργού στη γείτονα.

ΑΓΚΥΡΑ.- Πέντε Κούρδοι αντάρτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε μάχες στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ανατολή.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΟΥΑΝΑ.-«Επιτάχυνση» της παράδοσης στρατιωτικής βοήθειας στο Πακιστάν για την καταπολέμηση των «Ισλαμιστών», υποσχέθηκε χθες ο επισκεπτόμενος τη χώρα υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αρμιτέιτζ.

ΠΕΚΙΝΟ.- Δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν χθες το θάνατο, ενώ άλλοι 7 τραυματίστηκαν από την ανάφλεξη παράνομων πυροτεχνημάτων σε σπίτι στη βόρεια Κίνα.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Μία γυναίκα σκοτώθηκε κι άλλη μία τραυματίστηκε χθες από έκρηξη βόμβας σε γραφεία του οργανισμού τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ. Η ενέργεια αποδόθηκε από τις αρχές στο μαοϊκό αντάρτικο.

ΜΟΣΧΑ.-«Εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την κλοπή κρατικής περιουσίας» ηγούνταν ο Μιχαήλ Χορντοκόφσκι, τέως διευθυντής της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Yukos, επισήμαναν χτες οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές διαβάζοντας το μακρύ κατηγορητήριο περί φοροδιαφυγής και απάτης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-«Δεν μπορούμε να κάνουμε συνομιλίες, ενώ συνεχίζονται οι σφαγές εις βάρος αμάχων», δήλωσαν εκπρόσωποι σουδανικών ανταρτικών οργανώσεων που δρουν στο Νταρφούρ, ενώ εκκρεμούσε συνάντησή τους στην Αιθιοπία με αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης.

ΡΙΑΝΤ.- Δουλοκτητικό καθεστώς θυμίζουν οι συνθήκες εργασίας των ξένων εργατών στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζει, με 135σέλιδη έκθεσή της, η ανθρωπιστική οργάνωση «Human Rights Watch». Αναφέρονται εκτενώς περιπτώσεις βασανιστηρίων και δικών - παρωδία για όσους κατηγορούνται για κάτι, 12ωρη εργασία επί 6 μέρες, δωμάτια - κολαστήρια, όπου οι εργαζόμενοι κοιμούνται σαν ζώα, καθώς και βιασμοί ή σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών εργαζομένων από τους Σαουδάραβες εργοδότες. Η σαουδαραβική ηγεσία μίλησε για «υπερβολές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ