Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το εκβιαστικό κλείσιμο στις λεγόμενες ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις των ΕΒΕ.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ)- που οργάνωσε προχτές συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών - με χτεσινή ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τη συμμετοχή των ΕΒΕ στην προχτεσινή κινητοποίηση, απαιτεί την ανάκληση του νομοσχεδίου και τονίζει ότι το «νέο μέτρο είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ασκείται στη χώρα μας με τη σφραγίδα της ΕΕ». Επίσης, στηλιτεύει την «προκλητική απουσία των πλειοψηφιών των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΣΕ στην προσπάθεια αγωνιστικής ανάτασης του συνδικαλιστικού κινήματος» - σημειώνοντας πως ήταν «αναμενόμενη και δεν προξενεί εντύπωση γιατί η ΓΣΕΒΕΕ έχει επιλέξει το διάλογο για τους όρους επιβολής της πρόσθετης φορολόγησης και η ΕΣΣΕ δηλώνει προκλητικά ικανοποιημένη για το χαράτσι στους μικρούς εμπόρους» - και καλεί τους βιοτέχνες της Αθήνας και τα σωματεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα και με αυτοπεποίθηση να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.

  • Αντίθετη με την κατάπτυστη φορολογική ρύθμιση είναι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 δισ. δρχ. Αντίθετα έχουν φοροεισπρακτικό χαρακτήρα για την πλειοψηφία των μικρών και συνεπών επαγγελματιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ