Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ξανά στο δρόμο του αγώνα

Στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας τιμή 40 λεπτά στο βιομηχανικό ροδάκινο, μπήκαν από χτες οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, την ώρα που η συνάντηση της διεπαγγελματικής για το ροδάκινο οδηγούνταν σε νέο αδιέξοδο. Οι βιομήχανοι για άλλη μια φορά, παρά τις αλλεπάλληλες εκπτώσεις στις οποίες προχώρησαν οι δήθεν εκπρόσωποι των αγροτών, αρνήθηκαν να δώσουν τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής (25 λεπτά) και να αφήνει και εισόδημα στους ροδακινοπαραγωγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή συνάντηση της διεπαγγελματικής οι εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών έφτασαν να διαπραγματεύονται το μόχθο των αγροτών κάτω από το κόστος, μέχρι και 21 λεπτά. Οι βιομήχανοι όμως έδωσαν ανώτερη τιμή τα 18 λεπτά στο κιλό και ζήτησαν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει άλλα 4 λεπτά για κάθε κιλό προς τους αγρότες μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΑ». Πρόταση που αρνήθηκε ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Μπασιάκος.

Οι αγρότες, κόντρα και στις συμβιβασμένες ηγεσίες τους, δε φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν όσο όσο το μόχθο τους. Αγωνίζονται για ικανοποιητικές τιμές. Χτες το πρωί εκατοντάδες αγρότες ξαναβγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους προς τα Γιαννιτσά Πέλλας (στο ύψος του Μελισίου). Επίσης, βγήκαν στο δρόμο προς Σκύδρα και Εδεσσα οι αγρότες από το Μαυροβούνι.

Σήμερα το βράδυ προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Επισκοπή Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ