Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η νέα NEMECIS

«Ο κόσμος μίκρυνε απελπιστικά και ο αόρατος - ορατός εχθρός έφτασε έξω από την πόρτα μας με δικαιολογίες που περισσεύουν. Οπως οι Αμερικανοί βρήκαν και χαϊδευτικό όνομα για το Γκουαντανάμο και το λένε "Γκίτμο" έτσι και οι Ευρωπαίοι, πολλώ μάλλον οι Ελληνες Ευρωπαίοι των Ολυμπιακών του 2004, βρήκαν τρόπο και τρομονόμο να μας παρακολουθούν ως και την αναπνοή για λόγους ασφαλείας του τρομοκρατημένου και διαρκώς τρομοκρατούμενου κόσμου». Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, σχολιάζει η Λιάνα Κανέλλη στο νέο τεύχος του περιοδικού «NEMECIS», σημειώνοντας: «Σ' αυτό το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε προειδοποιητικά με τα μπουρίνια που έρχονται».

Σ' αυτό το τεύχος, με αφορμή τις χολιγουντιανές ταινίες που εξιστορούν καταστάσεις καιρικής φρίκης, διαβάστε για το πώς η πλανηταρχία θεωρεί τον καιρό κτήμα της και τον έλεγχό του, απλώς παιχνιδάκι. Κι όλα αυτά σαν ένα άλλο πολεμικό υπερόπλο, που θα συντρίψει τις ανυπάκουες μάζες σε περίπτωση αντίστασης.

Στο νέο τεύχος του «NEMECIS», ΗΠΑ: Νέες τάσεις και τακτικές για τους Αμερικανούς βασανιστές. Ευρωεκλογές: Τα όνειρα επιτρέπονται, το ξύπνημα επιβάλλεται. Ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μεταξάς εξηγεί, γιατί η αποχή από τα ευρωπαϊκά εκλογικά δρώμενα δε θα είναι παντοτινή και κυρίως ήπια. Νέα Δημοκρατία: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα και πίσω από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. ΠΑΣΟΚ: Ενα βήμα πριν την κυριολεκτική αλλαγή, όσα συζητούνται για το καλό του κινήματος.

Ακόμη: Ζακαζούκα: Το ρώσικο όνομα της πληρωμένης δημοσιογραφίας δεν κατάφερε να περιορίσει την παγκόσμια χάρη της. Καστελόριζο: Οδοιπορικό στον τελευταίο Βιγλάτορα του Αιγαίου. Στο νέο τεύχος του «NEMECIS» οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Αντώνης Κοτσακάς, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Δανίκας και Χρήστος Καφτηράνης σχολιάζουν, συζητούν, καυτηριάζουν θέματα, που μας απασχόλησαν το μήνα που πέρασε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ