Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΦΙΔΑ
Τζάμπα ... έμποροι

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη της ΠΑΣΥ, αύριο, στον Πύργο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της παμπελοποννησιακής σύσκεψης για τη σταφίδα, που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, αύριο Κυριακή 25 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο Γιάννης Πατάκης, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Μετά και τη γνωστοποίηση των προθέσεων των μεγαλεμπόρων να αποσπάσουν σε ακόμα χαμηλότερη τιμή από πέρσι (60 λεπτά) την παραγωγή των σταφιδοπαραγωγών, οι τελευταίοι με πρωτοπόρους τα αγροτικά στελέχη της ΠΑΣΥ στην Πελοπόννησο προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τους μεγαλεμπόρους, προκειμένου να μην πάνε ...άκλαφτοι. Το κλίμα στα σταφιδοχώρια, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι βαρύ, καθώς οι αγρότες βλέπουν την παραγωγή και τον κόπο τους, για μια ακόμη φορά, να πηγαίνουν στα πουγκιά των μεγαλεμπόρων.

Μιλώντας στο «Ρ», ο Θανάσης Χελάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας και στέλεχος της ΠΑΣΥ στην Αχαΐα, αφού απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη της Κυριακής, πρόσθεσε: «Για να μην παραδοθούμε στο έλεος των εμποροβιομηχάνων και για να μην επαναληφθεί ο περσινός εμπαιγμός μας, πρέπει να αντιδράσουμε. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, είναι βέβαιο πως οι έμποροι θα μας πνίξουν με τις τιμές που προτίθενται να δώσουν. Είναι πέρα για πέρα άδικο, ο κόπος μας να πηγαίνει στράφι στις τσέπες των μεγαλεμπόρων, που δεν είναι περισσότεροι από πέντε στην Πελοπόννησο και χιλιάδες σταφιδοπαραγωγοί να μην έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν έχοντας εξασφαλίσει τα ελάχιστα: Διασφάλιση του κόστους παραγωγής που έχει εκτιναχτεί στα ύψη και ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Ο δρόμος, αν πράγματι θέλουμε να μείνουμε στα χωράφια μας, είναι ένας: Αυτός του αγώνα και μάλιστα άμεσα. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τουλάχιστον όσοι πληττόμαστε από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, να απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά σε συντονισμό και συμπαράταξη με τους άλλους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ