Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΒΙΣ»
Με απεργία απαντούν στην αδιαλλαξία

Απαιτούν την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας

Κόντρα στο καθεστώς της τρομοκρατίας που με εκβιασμούς επιχείρησε να επιβάλει η εργοδοσία, η πλειοψηφία των 270 εργαζομένων του εργοστασίου συσκευασίας «ΒΙΣ», που εδρεύει στο Βόλο, του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Φιλίππου, συμμετείχε στη χτεσινή, πρώτη μέρα των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών τους κινητοποιήσεων απαιτώντας την υπογραφή διμερούς σύμβασης εργασίας. Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία που κήρυξε το εργοστασιακό σωματείο της «ΒΙΣ» ξεπέρασε το 90% και οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που, μεταξύ των άλλων, είναι αυξήσεις στους μισθούς ύψους 10% επί των καταβαλλόμενων και στο νυχτερινό επίδομα, αναγνώριση ειδικοτήτων.

Από τα χτες τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μετέφεραν και στο διευθυντή της επιχείρησης Γ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος τους απείλησε ακόμα και με απολύσεις εάν συμμετέχουν στην απεργία. Οι εργοδοτικές απειλές για απολύσεις ήταν συνέχεια αυτών που είχαν προηγηθεί από τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης που τηλεφωνούσαν στα σπίτια των εργαζομένων για να να μην απεργήσουν!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απεργία αποφασίστηκε ύστερα από τις συναντήσεις που είχε το Σωματείο Εργαζομένων στη «ΒΙΣ» με εκπροσώπους της εργοδοσίας, η οποία όχι μόνο αρνήθηκε ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, αλλά έκανε λόγο για αυξήσεις που θα δίνονται επιλεκτικά, ανάλογα με την αξιολόγηση των εργαζομένων!

Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα οργισμένοι και αγανακτισμένοι με την εργοδοτική αδιαλλαξία, δεδομένου ότι τα κέρδη της επιχείρησης έχουν υπερπολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια με την εντατικοποίηση της εργασίας τους και την καταπάτηση πολλών άλλων στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι συνδικαλιστές της Τοπικής Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της αφού επισημαίνει ότι «ο αγώνας είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο», καλεί όλους τους φορείς του νομού να δείξουν τη συμπαράστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ