Κυριακή 1 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου

Μια ενδεικτική αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής στον πολιτισμό

Ενα γράμμα, μια εικόνα και ένα προεκλογικό «κατεβατό» για την πολιτιστική πολιτική της ΝΔ, όπως αυτή προκύπτει και από τις προεκλογικές της θέσεις, θα αρκούσαν για να προσδιορίσει κανείς τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης στον τομέα του πολιτισμού.

Το γράμμα είναι το εξής: «Αγαπητέ κύριε υπουργέ, μετά από δώδεκα χρόνια προϋπηρεσίας ως συμβασιούχος αρχαιολόγος του ΥΠΠΟ (συνολικά 103 μήνες ομηρίας με διαδοχικές συμβάσεις έργου - εργασίας), με μεταπτυχιακό και ανακοινώσεις στα Αρχαιολογικά Συνέδρια, τελικά πληρώ τις "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" ή δεν τις πληρώ;»...

Η εικόνα είναι η παρακάτω: Οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι που προσέρχονταν μεταξύ των εκατοντάδων συναδέλφων τους, από όλη τη χώρα, το Σαββατοκύριακο 19 και 20/6 στη Φιλοσοφική Σχολή στις 7 το πρωί για να δώσουν εξετάσεις και να διεκδικήσουν μία από τις 85 θέσεις αρχαιολόγων αορίστου χρόνου που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν ξέρουμε αν είδε αυτή την εικόνα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ή η προηγούμενη που την «εμπνεύστηκε» κιόλας, ούτε αν διάβασαν το γράμμα της αρχαιολόγου. Φανταζόμαστε όμως πως δε θα τους έκανε εντύπωση, αφού πρόκειται για αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής, η οποία θέλει τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, εκτός από «απασχολήσιμους», και «αξιοποιήσιμους», συχνά και απλήρωτους.

Στου Μακρυγιάννη...

Eurokinissi

Στου Μακρυγιάννη...
Με την παρουσίαση των μέχρι τώρα «κατορθωμάτων» της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ και εν αναμονή των νομοσχεδίων για τον πολιτισμό το φθινόπωρο, ο «Ρ» αναδεικνύει και την αναγκαιότητα να γίνει ο πολιτισμός μία από τις βασικές υποθέσεις του λαϊκού κινήματος. Κάτι το οποίο υπογράμμισε και η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους καλλιτέχνες την περασμένη άνοιξη.


Από τις εαρινές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Eurokinissi

Από τις εαρινές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ