Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά Τσάβες

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Κάτι περισσότερο από δύο βδομάδες έμειναν για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την αποπομπή ή παραμονή του Προέδρου Ούγο Τσάβες Φρίας στην εξουσία. Η εκστρατεία του Κομάντο Μαϊσάντα «πόρτα - πόρτα» συνεχίζεται, ΕΠΙΤΥΧΩΣ, αν και τα ανησυχητικά περιστατικά δε λείπουν.

Η χριστιανή οργάνωση Christian Center for the Nations, σύμφωνα με το «Vheadline», κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα τον υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας, Μαρκ Γουέλς, για απειλές που εκτόξευσε κατά της οργάνωσης που θα γίνουν πραγματικότητα εάν δεν αλλάξουν θέση, δηλαδή υποστήριξης του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, όπερ και παραμονή του Τσάβες στην εξουσία. Την ίδια στιγμή, το «Radio Ncional de Venezuela», ανέφερε ότι ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας DISIP, Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρες, δήλωσε ότι πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανακαλύφθηκε σε σπίτι στην Κάγκουα στην επαρχία της Αράγκουα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το Democratic Block - οι αποσκιρτήσαντες αξιωματικοί της Πλάσα Αλταμίρα - ή η οργάνωση που μετέφερε τους Κολομβιανούς παραστρατιωτικούς βρίσκεται πίσω από το σχέδιο, που προέβλεπε ένα «φαινόμενο Αθνάρ», δηλαδή μεγάλης κλίμακας βομβιστική επίθεση ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να χάσει ο Τσάβες.

Τέλος, υπέρ της παραμονής του Ούγο Τσάβες στην προεδρία τάσσεται η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη ενόψει του δημοψηφίσματος της 15ης Αυγούστου. Στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε εάν το δημοψήφισμα διενεργούνταν άμεσα;», το 49% των ερωτηθέντων απάντησε κατά της απομάκρυνσης του Τσάβες, έναντι του 41% που θα ψήφιζε «ναι».

Από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας είναι το γεγονός ότι μεταξύ των φτωχότερων στρωμάτων και της εργατικής τάξης, που αντιπροσωπεύουν το 80% του εκλογικού σώματος στη Βενεζουέλα, το 54% αντιτίθεται στην αποπομπή του Τσάβες, έναντι μόλις του 35%, που τάσσεται υπέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ