Σάββατο 31 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΔ
Σε καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια του ΟΑΕΔ (εκπαιδευτικών και μη) προκειμένου να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και να εκλείψουν φαινόμενα αδιαφάνειας, πολιτικής ομηρίας και αυθαιρεσίας, κατέθεσαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Γιώργος Χουρμουζιάδης με ερώτηση προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ταυτόχρονα, ζητούν να καθιερωθεί αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων, προκειμένου να καλυφθούν οι διευρυμένες ανάγκες των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, με μόνιμο μόνο προσωπικό.

Ειδικότερα στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν, ότι από το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό που απασχολείται εκεί, ελάχιστοι είναι μόνιμοι και η πλειονότητα είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Παράλληλα, το καθεστώς προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομίσθιων υφίσταται συνεχώς μεταβολές (με τελευταία την πρόσφατη υπουργική απόφαση αριθ. 190898/7-7-2004), χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια και είναι ευάλωτο στην αυθαιρεσία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόβλημα οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι: «Απαιτείται η καθιέρωση Ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά, δημόσιου και δωρεάν και κατόπιν αυτού, η θεσμοθέτηση δημόσιων και δωρεάν επαγγελματικών σχολών, ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα, για όσα επαγγέλματα δεν απαιτείται Ανώτατη Εκπαίδευση».

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές καταλήγουν: «Με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση και την ύπαρξη των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, θεωρούμε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το καθεστώς αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας του προσωπικού τους, κάτι που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο συνολικό τους έργο. Απαιτείται η κάλυψη του συνόλου των αναγκών των σχολείων αυτών με μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό και μη, μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ