Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
«Καλωδιωμένη» κυβέρνηση

ΡΩΜΗ.-

Τις αποστάσεις του... προσπαθεί να κρατήσει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός εκ μέρους του «κεντρο-αριστερού» κυβερνητικού συνασπισμού, Τζουλιάνο Αμάτο, δεδομένων των κάζων που έπαθαν οι προκάτοχοί του, Ρομάνο Πρόντι και Μάσιμο Ντ' Αλέμα. Για το φόβο των Ιουδαίων και όχι μόνο, ο Αμάτο αναζητά τα μέλη της νέας του κυβέρνησης μέσω του... Ιντερνετ.

Ετσι, στη γείτονα, που μας συνηθίζει στις... καινοτομίες και εκπλήξεις... για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, η κυβέρνηση σχηματίζεται «on line»... Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εντατικές διαβουλεύσεις μέσω e-mail από την εξοχική του κατοικία.

Αυτό το γεγονός το επιβεβαίωσε εμμέσως και η κόρη του, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η οποία τόνισε ότι ο πατέρας της απομονώθηκε στο σπίτι τους στην Ανσεντόνια, στην παραλία της Τοσκάνης και εργαζόταν συνεχώς, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο, αλλά κυρίως το Ιντερνετ.

Αφού έλαβε την Παρασκευή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ιταλό Πρόεδρο Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι, ο Αμάτο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και αμέσως μετά έφυγε για την εξοχική του κατοικία. Ενώ σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους των κομμάτων του κεντροαριστερού συνασπισμού, την Τετάρτη να παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση στον Πρόεδρο Τσιάμπι και αμέσως μετά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ