Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες και «πανηγυρισμοί»

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον δύο μαχητές Ταλιμπάν και δύο Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι δύο κυβερνητικοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χτες Δευτέρα, σε μάχες στη μεθόριο Αφγανιστάν - Πακιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «Ασοσιέιτεντ Πρες», οι χτεσινές μάχες, στις οποίες ενεπλάκησαν και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, ήταν οι «πιο σφοδρές» εδώ και μήνες.

Αλλος ένας Αφγανός στρατιώτης σκοτώθηκε την Κυριακή, από τα πυρά αγνώστων που ενέδρευσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματός του. Ο στρατιώτης επέστρεφε από «αποστολή φρούρησης κέντρου εγγραφής ψηφοφόρων». Το Σάββατο, ένας προσκείμενος στην κυβέρνηση αξιωματούχος και ένας σωματοφύλακάς του σκοτώθηκαν σε επίθεση που και αυτή αποδόθηκε στους Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ.

Στο μεταξύ, διεθνείς παράγοντες, κυρίως στελέχη των Ηνωμένων Εθνών, εξέφραζαν την «ικανοποίησή» τους για το ότι η κυβέρνηση του Χάμιντ Καρζάι εκτιμά πως 8,7 εκατομμύρια - επί συνόλου 9,8 εκατομμυρίων - ψηφοφόροι έχουν «εγγραφεί ήδη» στους εκλογικούς καταλόγους, το 41% εξ αυτών γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ