Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εγκλωβισμένοι στο δίχτυ του «τρόμου»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Σε κατάσταση πανικού οι πολίτες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία. Ο λόγος του πανικού; Ο γνωστός τα τελευταία τρία χρόνια. Μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση...

Μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον για πιθανή επίθεση της Αλ Κάιντα στο προσεχές διάστημα, ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι και το Λονδίνο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «πραγματική και σοβαρή απειλή» για τρομοκρατικό χτύπημα.

Την Κυριακή, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει νέες επιθέσεις στις ΗΠΑ εναντίον οικονομικών οργανισμών στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Νιούαρκ, στην πολιτεία του Νιου Τζέρσι και έθεσαν τη χώρα σε πορτοκαλί συναγερμό. Ειδικότερα, οι πιθανοί στόχοι επίθεσης σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπους, είναι: Το μέγαρο της τράπεζας Σίτικορπ και το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη, τα κτίρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, το κτίριο του χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού οργανισμού Προυντέντιαλ στο Νιούαρκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ, οι πληροφορίες που έφτασαν στο γραφείο του σχετικά με ενδεχόμενο χτύπημα της Αλ Κάιντα, είναι «εξαιρετικά λεπτομερείς». Στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο Ριτζ επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως η επίθεση είναι πιθανότερο να πραγματοποιηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Επίσης, χτες ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, Φρεντ Εκχαρντ, ανακοίνωσε ότι και η έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από το περασμένο Σάββατο είναι αντικείμενο πρόσθετων μέτρων ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε αυτό το κλίμα τρομολαγνίας ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους ζήτησε χτες από το Κογκρέσο να δημιουργήσει τη θέση ενός «υπερ-διευθυντή» του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τον οποίο θα διορίσει ο ίδιος και ένα Εθνικό Κέντρο που θα αναλάβει το συντονισμό της εργασίας των 15 διαφορετικών υπηρεσιών που είναι σήμερα επιφορτισμένες με τη συλλογή και την ανάλυση πληροφοριών. «Σήμερα ζητώ από το Κογκρέσο να δημιουργήσει τη θέση ενός εθνικού διευθυντή πληροφοριών», δήλωσε σε ομιλία του στο Λευκό Οίκο διευκρινίζοντας ότι ο διευθυντής αυτός θα διοριστεί από τον πρόεδρο, όμως δε θα έχει τα γραφεία του στο Λευκό Οίκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ