Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Ουδεμία η αξία της ανθρώπινης ζωής...

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-

Οι ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου που για μερικά σεντάβος μετέτρεψαν το πολυκατάστημά τους στην κόλαση του Δάντη, στέλνοντας 423 από τους πελάτες τους στον άλλο κόσμο, το λιγότερο προκάλεσαν μια απίστευτη τραγωδία.

Ποια άραγε η τιμή της ανθρώπινης ζωής; Η ζωή 423 ανθρώπων για μερικά πέσος ή δολάρια; 423 άνθρωποι, δεκάδες από αυτούς μικρά παιδιά. Αυτός και ο τελικός απολογισμός της πρωτοφανούς τραγωδίας που ξεκίνησε με την έκρηξη μίας φιάλης υγραερίου. Εκατοντάδες ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ομάδες γιατρών καταφθάνουν από την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι πρόεδροι της Αργεντινής, της Χιλής, του Μεξικού, των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Παραγουάης, Ορλάντο Φιορότο, ευχαρίστησε τις χώρες που ανταποκρίθηκαν και ξεκαθάρισε ότι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα τιμωρηθούν σκληρά... Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος, Οσκαρ Νικανόρ Ντουάρτε, κήρυξε στη χώρα τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια της χώρας.

Ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου στο προάστιο της Ασουνσιόν Γιούκουα Μπολάνος, στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, Χουάν Πίο Πάιβα, και τέσσερις φύλακες παραπέμφθηκαν ήδη στη δικαιοσύνη, όπως και το άτομο που έδωσε τη διαταγή να κλείσουν οι πόρτες που είναι ο γιος του ιδιοκτήτη ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Μπροστά στον ανακριτή ένας από τους φύλακες παραδέχτηκε πως μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, έλαβε διαταγή να κλείσει τις πόρτες για να μη φύγει κανείς χωρίς να πληρώσει. Μία άλλη γυναίκα που εργάζεται ως ταμίας δήλωσε ότι άκουσε το γιο του ιδιοκτήτη να φωνάζει «κλείστε, κλείστε, κλείστε», ώστε να μη φύγει κανένας από τους πελάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ