Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολυμπιακές συνέπειες

Οταν πολλοί υποστήριζαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης, εμείς επισημαίναμε ότι μια από τις συνέπειες της Ολυμπιάδας θα είναι η επιδείνωση του προβλήματος της ανεργίας. Και δε χρειαζόταν να είναι κανείς... προφήτης για να το καταλάβει, καθώς οι επιχειρηματίες δεν έκρυβαν ότι, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων που είχαν αναλάβει, θα προχωρούσαν, αμέσως, στην απόλυση πολλών εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν εξασφαλίσει μια σταθερή εργασία και ήταν τα υποψήφια θύματα των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Αυτό και άρχισαν να κάνουν, με αποτέλεσμα καθημερινά ν' απολύονται εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ή συμβάσεις έργου, ή «νοικιάζονταν» από εταιρίες ενοικίασης και απασχολούνταν σε Ολυμπιακά έργα - σε μερικές μόνο απ' αυτές τις απολύσεις, που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα, αναφέρθηκαν σχετικά ρεπορτάζ του «Ρ» - χωρίς οι εργοδότες τους να δίνουν λόγο και λογαριασμό σε κανένα και χωρίς οι απολυμένοι να βρίσκουν βοήθεια από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο πλευρό τους, βεβαίως, στέκονται οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που κάνουν ό,τι μπορούν για ν' αναδειχτεί το μέγεθος του προβλήματος και ν' αναπτυχθούν αγώνες για την αντιμετώπισή του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ