Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Τα γνώριμα σε όλο τον ελληνικό λαό προβλήματα των καθηλωμένων εισοδημάτων, των συντάξεων πείνας, της ανεργίας, της πανάκριβης Υγείας και Παιδείας, ταλαιπωρούν και τον εργαζόμενο λαό της Καρύστου, όπου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Δεν είναι όμως τα μοναδικά. Σε κάθε περιοχή τα γενικά συνυπάρχουν με τα τοπικά προβλήματα, γέννημα θρέμμα στο σύνολό τους της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Στην Κάρυστο, όπως τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ Γιώργος Οικονομόπουλος - ανοίγοντας την πολιτική συγκέντρωση στην παραλία της πόλης με κεντρική ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα - την ώρα που στο όνομα της Ολυμπιάδας εκδηλώνεται μια τεράστια σπατάλη, οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου κάνουν μάθημα σε αποθήκες, οι μαθητές του γενικού λυκείου σε λυόμενα κτίρια. Αθλητικές υποδομές δεν υπάρχουν. Το νοσοκομείο λειτουργεί με ελλείψεις, τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων δε λειτουργούν. Οι υποδομές σε δρόμους και λιμάνια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Οι κτηνοτρόφοι αγρότες εγκαταλείπουν τις δουλιές τους. Οι νέοι ζουν στην αβεβαιότητα με το φόβο της ανεργίας. Το περιβάλλον καταστρέφεται ανεπανόρθωτα από την ασύδοτη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και τη χωρίς σχέδιο λατόμευση. Τα αρχαιολογικά μνημεία καταστρέφονται εγκαταλειμμένα από το κράτος.

Πολλά απ' αυτά τα προβλήματα είναι ορατά στον οποιονδήποτε επισκέπτεται την Κάρυστο. Για το ΚΚΕ ορατή είναι και η λύση τους και αυτή βρίσκεται στην ένταση της λαϊκής πάλης για το χτύπημα της αιτίας που τα γεννά και τα διογκώνει. Αυτό το κάλεσμα κατέθεσε στους κατοίκους της πόλης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μια μαζική πολιτική συγκέντρωση από το βήμα της οποίας αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Επισήμανε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το ΠΑΣΟΚ και προειδοποίησε ότι έρχονται χειρότερες μέρες καθώς είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας οικονομικής κρίσης.

«Καλούμε το λαό - τόνισε - στην ανασύνταξη δυνάμεων, στη χειραφέτηση από τη λογική των μονοδρόμων. Δε σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα αλλά να συμφωνήσουμε ότι δε θα δεχτούμε πια τη λογική κερδίζει το κεφάλαιο, χάνει ο λαός. Αν συμφωνήσουμε σ' αυτή τη λογική, ότι το κίνημα έχει δυνατότητα να αποσπάσει κατακτήσεις, αν συμφωνήσουμε στην αγωνιστική αισιοδοξία, αν συμφωνήσουμε ότι το δίδυμο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει να χτυπηθεί, τότε θα βρούμε τους δρόμους εκείνους, να μετατρέψουμε τον αγώνα μας σε περισσότερο αποτελεσματικό και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ριζικής εναλλακτικής λύσης».

Μεγάλο τμήμα της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα αφορούσε στην επικαιρότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και στις θέσεις του ΚΚΕ. Εκτενή αποσπάσματα των όσων είπε σχετικά, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ