Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιτυχημένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Με επιτυχία εκτυλίσσεται και φέτος το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πλήθος εκδηλώσεων από την Παρασκευή, 30 Ιούλη, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, 15 Αυγούστου, με το παραδοσιακό πανηγύρι «Καζάνι» στη Μονή Πατέρων. Ηδη ξεκίνησε η καθιερωμένη γιορτή του περίφημου κρασιού Ζίτσας, που θα ολοκληρωθεί με το πανηγύρι στις 15 Αυγούστου. Η αυλαία της γιορτής κρασιού άνοιξε με συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα (με ελεύθερη είσοδο).

Οπως εξηγεί ο δήμαρχος Νίκος Σιαπατόρης, η δημοτική αρχή της Ζίτσας προσπαθεί με τις ετήσιες αυτές πολιτιστικές εκδηλώσεις να δώσει στους δημότες την ποιότητα που στερούνται. Οι εκδηλώσεις γίνονται χωρίς καμία επιχορήγηση, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται πακτωλός χρημάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών.

Με τη γιορτή κρασιού, η Ζίτσα προβάλλει τα προϊόντα της, κρασιά ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας, μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις που φέτος περιλαμβάνουν τη θεατρική παράσταση «Ερωφίλη» από το ΔΗΠΕΘΙ, διαγωνισμό κλαρίνου για νέους, μια και υπάρχει παράδοση στην περιοχή, και θα κορυφωθούν στις 15 Αυγούστου με βραδιά παραδοσιακής μουσικής του Σταύρου Καψάλη. Στις 7/8 έγινε συναυλία με παραδοσιακά και ρεμπέτικα συγκροτήματα, ενώ μέχρι την Κυριακή 8/8 εκτίθονταν έργα του Νίκου Μουζάκη και της Ράνιας Καφετζή, στο Πνευματικό Κέντρο. Την Τετάρτη 11/8 θα γίνει αγώνας δρόμου παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ