Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάνοντας χιούμορ, όχι πλάκα

Το πρώτο του λεύκωμα παρουσιάζει στο κοινό ο σκιτσογράφος, Κώστας Κουφογιώργος, με τίτλο «Πάνω - κάτω», σε μια καλαίσθητη έκδοση της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Ελευσις».

Αν και μάχιμος σκιτσογράφος στον Τύπο για πάνω από μια 10ετία, η οποία «άνοιξε» με τις πρώτες του δουλιές να δημοσιεύονται στον «Οδηγητή» και τον «Ριζοσπάστη», ο Κ. Κουφογιώργος επέλεξε με το πρώτο του βιβλίο να παρουσιάσει μια ενιαία ενότητα από ολοσέλιδα σκίτσα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ημερολόγια που φιλοτέχνησε για την «Ελευσις» συμπληρωμένα με νέα για τις ανάγκες της έκδοσης.

Οσο για το περιεχόμενο ας αφήσουμε να «μιλήσει» ο Στάθης, ο οποίος προλογίζει το λεύκωμα και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η σχολή που ακολουθεί ο Κώστας Κουφογιώργος στη γελοιογραφία είναι η δύσκολη. Δεν κάνει πλάκα, κάνει χιούμορ και στις κορυφαίες του στιγμές κάνει χιούμορ στο χιούμορ. Η γελοιογραφία αυτού του είδους διακρίνεται για την παιδεία της και οι προθέσεις της την καθιστούν ζωντανή (...) Επειδή πάντα κάτι θέλει να πει (...) κι επειδή είναι εκ φύσεως έντιμη».

Το λεύκωμα θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ