Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ευμενίδες» στην Επίδαυρο

Με τις «Ευμενίδες», το τρίτο μέρος της μοναδικής σωζόμενης τριλογίας «Ορέστεια» του Αισχύλου, επιστρέφει μετά από χρόνια στην Επίδαυρο, η μεγάλη τραγωδός Αννα Συνοδινού. Λόγω της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή, η παράσταση θα δοθεί Σάββατο και Κυριακή.

Εκτός από τον κύριο ρόλο, η Ελληνίδα ηθοποιός ανέλαβε και την επιμέλεια της σκηνοθεσίας σε μία παράσταση που υπογράφουν η Λαλούλα Χρυσικοπούλου τα σκηνικά - κοστούμια, ο Νίκος Ξανθούλης τη μουσική, ο Χάρης Μανταφούνης τη χορογραφία και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος τη μετάφραση. Στις «Ευμενίδες» ο μητροκτόνος Ορέστης κυνηγημένος από τις Ερινύες τις οποίες υποκινεί το φάντασμα της Κλυταιμνήστρας, φθάνει ικέτης στην Αθήνα. Την προστασία και την υπεράσπιση του Ορέστη αναλαμβάνει ο Απόλλωνας, ενώ οι Ερινύες απαιτούν την τιμωρία του. Την απόφαση για τη μοίρα του Ορέστη καλείται να πάρει η Αθηνά, η οποία ορίζει στους Αθηναίους πολίτες να ψηφίσουν, στον Αρειο Πάγο. Με την αθώωση του Ορέστη οι Ερινύες, μετατρέπονται σε Ευμενίδες.

Στις «Ευμενίδες» ο Αισχύλος καταγράφει πλέον τη νέα ηθική τάξη πραγμάτων έτσι, όπως σηματοδοτείται από τους νέους θεσμούς και τον εξευμενισμό των εκδικητών.

Παίζουν: Αννα Συνοδινού, Πέπη Μεταλλείδου, Κώστας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μάνια Τεχριτζόγλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Γεωργία Καλλέργη, Μάρα Κουκουλά, Ρηνιώ Κυριαζή, Ζωή Φυτούση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ