Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επικίνδυνος αμίαντος στο κτίριο του Θριάσιου Νοσοκομείου

Την ύπαρξη αμιάντου, υλικού εξαιρετικά επικίνδυνου για την ανθρώπινη υγεία, στο υλικό της εξωτερικής επένδυσης του κεντρικού κτιρίου του Θριάσιου Νοσοκομείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Υγείας Ελευσίνας του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης, η καταγγελία για την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων ινών αμιάντου στην εξωτερική επένδυση του νοσοκομείου προκύπτει από έγγραφο (με ημερομηνία 21/5/2001) του «Δημόκριτου», που μελέτησε με μεθόδους οπτικής και ηλεκτρονικής μικροσκοπίας δείγματα που εστάλησαν από το νοσοκομείο. Αντίστοιχο έγγραφο (με ημερομηνία 20/3/2002) έστειλε και η Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου αναφέρει ότι ανιχνεύτηκαν οι μορφές ανθοφυλλίτης και τρομολίτης του αμιάντου, μετά από εξέταση δειγμάτων από τα πατώματα του νοσοκομείου, με τη μέθοδο της επίθλασης ακτίνων Χ.

Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων - αναφέρει η ανακοίνωση - με έγγραφά τους ο διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας και η αρχιτέκτων μηχανικός του νοσοκομείου απευθύνθηκαν στη διοίκηση του νοσοκομείου και στο Σωματείο Εργαζομένων, ενημερώνοντας για τους κινδύνους στην υγεία των εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών. Και πρότειναν την αφαίρεση και αντικατάσταση του υλικού που περιέχει αμίαντο ή την κάλυψή του με άλλο υλικό.

«Η πολιτική ηγεσία όμως του υπουργείου Υγείας έστειλε τον διευθυντή της Διεύθυνσης Υγιεινής Περιβάλλοντος και ένα σύμβουλο του υπουργού για να συγκαλύψουν το θέμα, αδιαφορώντας για την υγεία τόσων ανθρώπων. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγιεινής Περιβάλλοντος, χωρίς καμιά ανάλυση ή μελέτη και μόνο μακροσκοπικά (δηλαδή με το μάτι), κατέληξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των ειδικών αναλύσεων και συνέταξε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Η διοίκηση του νοσοκομείου, ακολουθώντας την τακτική της κυβέρνησης, δεν έδωσε καμία συνέχεια στο πρόβλημα, αποδεχόμενη το σημείωμα του διευθυντή της Διεύθυνσης Υγιεινής Περιβάλλοντος», καταγγέλλει η ΚΟ.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, η ΚΟ του ΚΚΕ απαιτεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών. Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους μαζικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής να πιέσουν με κάθε τρόπο για τη λήψη μέτρων σχετικά με τον αμίαντο και για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο νοσοκομείο και σ' όλους τους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ