Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Στο επίκεντρο οι Κούρδοι

ΑΓΚΥΡΑ.--

Το αίνιγμα(;) για το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των δύο ξενοδοχείων στην Κωνσταντινούπολη παραμένει, αν και ολοένα και περισσότερο ενισχύεται η θεωρία περί ευθύνης των Κούρδων αυτονομιστών.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει την επόμενη ημέρα μία ομάδα προσκείμενη στην «Αλ Κάιντα» και μία, άγνωστη έως τότε, κουρδική ομάδα με την ονομασία «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν». «Τα επεισόδια στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης είναι το δίχως άλλο έργο του ΡΚΚ/Κόνγκρα Γκελ» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ραμαζάν Ερ, επισημαίνοντας πως η οργάνωση αυτή συνηθίζει να χρησιμοποιεί άλλα, δάνεια, ονόματα «για να καλύπτει τις πράξεις της».

Στο μεταξύ, ένας Τούρκος χωροφύλακας σκοτώθηκε κι άλλος ένας τραυματίστηκε χτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους αντάρτες στην επαρχία Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ανακοίνωσαν πηγές των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντάρτες μέλη του Κόνγκρα - Γκελ, άνοιξαν πυρ εναντίον μίας περιπόλου της χωροφυλακής κατά τη διάρκεια της νύχτας, μόλις είχαν διασχίσει τα σύνορα κοντά στην κοινότητα Γκετσίντβερμεζ. Η οργάνωση Κόνγκρα - Γκελ από τις αρχές Ιούνη έχει ανακοινώσει τον τερματισμό της μονομερούς εκεχειρίας που τηρούσε μετά τη σύλληψη του επικεφαλής τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ