Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Αντιδρούν στη μετακίνηση του γιατρού

Την ολόθερμη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων του χωριού Μαγγανίτης της Ικαρίας, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου να μετακινείται ο αγροτικός γιατρός του χωριού για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, η μετακίνηση του γιατρού συνεχιζόταν, κάτι που στην πράξη σήμαινε ότι ένα ολόκληρο χωριό με πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών λόγω του καλοκαιριού, απομακρυσμένο από οποιοδήποτε κέντρο και με πολύ κακό οδικό δίκτυο, θα έμενε χωρίς γιατρό. Ετσι, οι κάτοικοι του Μαγγανίτη, μετά από συνέλευση την Παρασκευή 13 του Αυγούστου, αποφάσισαν να περιφρουρήσουν το δικαίωμά τους για στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, εμπόδισαν τη μετακίνηση του γιατρού τους και απαίτησαν να τηρηθούν οι υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί από προηγούμενες κινητοποιήσεις τους. Αλλά η ευαισθησία των αρμοδίων περιορίστηκε στο να στείλουν αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό.

«Μετά από αυτά, την Κυριακή 15 Αυγούστου, και μπροστά στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν τα συμβάντα της Παρασκευής, εκπρόσωπος του ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου δεσμεύτηκε ότι η εφημερία του αγροτικού γιατρού στο ΚΥ Ευδήλου θα ήταν η τελευταία. Οι κάτοικοι ως ένδειξη καλής θέλησης επέτρεψαν τη μετακίνηση του γιατρού, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά οι υποσχέσεις θα έχουν αντίκρισμα», τονίζει η Επιτροπή.

Υπενθυμίζει, ακόμα, την απαράδεκτη κατάσταση των παροχών Υγείας στα νησιά, τη διαρκή χειροτέρευσή τους, την αποδυνάμωση των μονάδων Υγείας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού, την επιμονή απ' την πλευρά των διοικήσεων στη λογική των μπαλωμάτων και των προσωρινών λύσεων, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων. Και η Επιτροπή τονίζει πως μαζί με τους κατοίκους θα συνεχίσει τον αγώνα για βελτίωση των παροχών Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους, για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ