Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σήμερα οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Ξεκινούν σήμερα οι πολύμορφες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, το σωματείο θυμάτων γερμανικής κατοχής «Ο Φοίνικας» και ο Δήμος Νίκαιας για τα 60 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου του 1944.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6μ.μ. από την πλατεία Αγίου Νικολάου με κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων σε όλα τα σημεία της πόλης όπου εκτελέστηκαν πατριώτες.

Οι εκδηλώσεις σήμερα θα ολοκληρωθούν στις 8.30μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στη Μάντρα της Κοκκινιάς όπου έγιναν οι μαζικές εκτελέσεις των Κοκκινιωτών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια με τον Π. Τζαβέλλα.

Αύριο Τετάρτη στις 9.30μ.μ. στο χώρο της Μάνδρας της Κοκκινιάς, θα προβληθεί η ταινία «ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ» του Αδωνη Κύρου που αναφέρεται στα γεγονότα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Στις 20/8 στον ίδιο χώρο στις 9μ.μ. θα δοθεί συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με το «Σύνολο Εντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού» και τον Μ. Ανδρουλιδάκη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή 22/8 στις 10π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (πλατεία Οσίας Ξένης) με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, χαιρετισμούς αντιπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας κλπ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με πορεία στο Γ΄ Νεκροταφείο όπου βρίσκεται το κενοτάφιο των εκτελεσμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ