Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Ετοιμάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Σταματημένες βρήκαν και χτες τις μηχανές οι 600 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Κλωστήρια Ναούσης», του ομίλου «Κλωνατέξ» του Λαναρά και προετοιμάζονται πλέον να διεκδικήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τροφοδοσία με πρώτη ύλη, άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι περίπου 600 εργαζόμενοι επέστρεψαν στο πόστο τους στις 4 Αυγούστου, μετά τη λήξη της αναγκαστικής άδειας, στην οποία τους είχε θέσει η εταιρία, αλλά εδώ και 12 μέρες περιμένουν να μπουν σε λειτουργία τα εργοστάσια. Ετσι χτες στις 6 το πρωί πήγαν να πιάσουν δουλιά μετά και τις διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει οι εκπρόσωποι της εταιρίας πως θα έμπαιναν πρώτες ύλες στο χώρο και θα ξεκινούσε η λειτουργία των εργοστασίων. Λίγο μετά τις 9 το πρωί εκπρόσωπος της εταιρίας τους ενημέρωσε πως τα εργοστάσια θα παραμείνουν κλειστά όσο οι πιστώτριες τράπεζες καθυστερούν να απαντήσουν στο αίτημα χρηματοδότησης της εταιρίας, από το οποίο δηλώνουν πως εξαρτάται η προμήθεια πρώτων υλών και η λειτουργία της επιχείρησης.

Σήμερα στις 9.30 το πρωί οι εκπρόσωποι των σωματείων θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Λαναρά, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων που έχει με τις τράπεζες. Στη συνέχεια στις 10 το πρωί θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλιάς, προκειμένου οι εργαζόμενοι, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με την πρόταση χρηματοδότησης που αποφάσισαν να καταθέσουν οι πιστώτριες τράπεζες ως απάντηση στο αίτημα της εταιρίας του Λαναρά για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και τη χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαναράς ζητά περίπου 170 εκ. ευρώ από τις πιστώτριες τράπεζες, η απάντηση των οποίων αρχικά αναμένονταν μέχρι την Πέμπτη 12 Αυγούστου και μετατέθηκε για σήμερα Τρίτη.

Στο μεταξύ, προκειμένου να εντείνει με κάθε τρόπο τις πιέσεις προς κυβέρνηση και τράπεζες για νέα προνόμια και χρηματοδοτήσεις, η εταιρία του Λαναρά δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί ακόμη και στην πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ. Ετσι τις τελευταίες μέρες διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο Β΄ των Κλωστηρίων στη Νάουσα καθώς και στο εργοστάσιο του ομίλου στον Εβρο (ΟΤΤΟ Εβρος), όπου οι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν για δουλιά μετά τη λήξη της καλοκαιρινής άδειας στις 24 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ