Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προσωρινή «ανάσα»

«Σώθηκε» η φετινή διοργάνωση του «6ου Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών ταινιών και βίντεο», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μετά την αναβολή για την 1η του Νοέμβρη 2004 της απόσπασης του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού του ΕΚΘ και καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Παναγιώτη Χιονίδη, από τη Δικαστική Φυλακή Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως σωφρονιστικός υπάλληλος, στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσπάσει τον Π. Χιονίδη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αφού δεν κινδύνευε μόνο η διοργάνωση του Φεστιβάλ, αλλά και το μέλλον της πρώτης και μοναδικής Κινηματογραφικής Λέσχης που λειτουργεί στο πλαίσιο συνδικαλιστικού φορέα, προσφέροντας ποιοτική πολιτιστική διέξοδο στο λαό της Θεσσαλονίκης. Στις διαμαρτυρίες του ΕΚΘ για την απόσπαση προστέθηκε - και φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης -η σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη και Γιώργου Χουρμουζιάδη, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού. Σημειώνεται πως το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 1 έως 9 του Οκτώβρη και ήδη υπάρχουν 152 συμμετοχές από 32 χώρες, ενώ υποστηρίζεται από πολλούς φορείς της πόλης.

Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα με την παραπέρα λειτουργία της Λέσχης, αφού η απόσπαση απλά μετατέθηκε για την 1/11 και θα εκτελεστεί. Σε ανακοίνωσή της η Λέσχη του ΕΚΘ ζητούσε από το υπουργείο «να επιδείξει την αρμόζουσα των περιστάσεων ευαισθησία και να αντικαταστήσει τον κ. Χιονίδη με άλλον υπάλληλό του», ζητώντας αναβολή της απόσπασης τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ