Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
«Χρυσό Μετάλλιο» για εργασία χωρίς δικαιώματα

Από τη χτεσινή εξόρμηση
Από τη χτεσινή εξόρμηση

Τη διαρκή προσπάθεια της εργοδοσίας για κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που η εργατική τάξη έχει παλέψει για να κερδίσει και τώρα βλέπουν να γίνονται θυσία στο όνομα του «εθνικού στόχου» και των συμφερόντων των χορηγών - πολυεθνικών, καταγγέλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στην επαφή τους με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Στις εξορμήσεις που συνεχίζουν καθημερινά πρωί και απόγευμα στο Σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, απ' όπου φεύγουν για τις εγκαταστάσεις οι εργαζόμενοι στο «2004», οι συνδικαλιστές έρχονται αντιμέτωποι με τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» επιμένουν να αρνούνται στους συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων να μπουν στους χώρους δουλιάς και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους - μέλη τους.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όμως καταφέρνουν καθημερινά να έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις και να κουβεντιάζουν για την κατάσταση που βιώνουν. Μοιράζουν χέρι - χέρι την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που τους καλούν: Να αντισταθούν, να οργανωθούν. Να συγκροτήσουν παντού σωματειακές επιτροπές και μαζί με τα Συνδικάτα τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν:

  • Το αναφαίρετο δικαίωμα, τα συνδικάτα να μπουν στους χώρους δουλιάς και να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους.
  • Να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι τους μισθούς και τα μεροκάματα για όσο χρονικό διάστημα δουλέψουν, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις ειδικότητες.
  • Ενσημα σε όλους τους εργαζόμενους
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Οσοι δουλεύουν με προγράμματα του ΟΑΕΔ να πληρωθούν με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις και να δοθούν τα αντίστοιχα ένσημα και όχι να ισχύει η «μαύρη εργασία» με το πρόσχημα της εργασιακής εμπειρίας
  • Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις να μπουν στο ταμείο ανεργίας μέχρι να βρουν δουλιά με επίδομα ανεργίας, ίσο με το 80% του μισθού για όλο το διάστημα ανεργίας, με πλήρη υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Τα στάδια και οι εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία και όχι ιδιοκτησία της πλουτοκρατίας
  • Να ξηλωθούν οι κάμερες παρακολούθησης, να καταργηθούν η αστυνομοκρατία και οι αντεργατικοί νόμοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ