Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφασίζουν αύριο

Τη συνέχιση του αγώνα τους για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποφασίζουν αύριο, Πέμπτη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής στη γενική τους συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο «Ακάδημος». Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κλάδου στην αυριανή κρίσιμη γενική συνέλευση, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής και το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.

Για την καλύτερη προετοιμασία της συνέλευσης οι ταξικές δυνάμεις δίνουν με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς τη μάχη της ενημέρωσης.

Αποκαλυπτικό της άθλιας κατάστασης που έχουν επιβάλει στον κλάδο από κοινού ξενοδόχοι και συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου, αποτελεί το γεγονός ότι από τις 45 ειδικότητες που καλύπτει η σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων μόλις οι 8 είναι πάνω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, οι 13 είναι στα όρια και οι 24 είναι κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτός προβλέπεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, στην τέταρτη κατηγορία της σύμβασης (περιλαμβάνει πλύντρια, σιδερώτρια, καθαρίστρια κοινόχρηστων χώρων, λαντζιέρης, κλπ.) στα 35 χρόνια υπηρεσίας, τα 33 είναι κάτω από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ