Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα βομβιστική επίθεση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΡΜΠΙΛ.-

Μία ακόμη βομβιστική επίθεση, αυτή τη φορά έξω από μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών της τράπεζας Ις στην πόλη Ντορτιγιόλ, στη νότια Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά επτά άτομα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu», από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε περαστικοί και δύο θαμώνες γειτονικού ζαχαροπλαστείου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι εξετάζεται η περίπτωση της «τρομοκρατικής ενέργειας».

Σημειώνεται ότι η πόλη Ντορτιγιόλ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους αντάρτες του KONGRA-GEL με δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού.

Λίγο αργότερα, ο Ροστάμ Τζουστίν, μέλος της ηγεσίας του Λαϊκού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KONGRA-GEL), σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο «Reuters», δήλωσε ότι οι αντάρτες είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις επιθέσεις, εάν η τουρκική κυβέρνηση συμφωνήσει σε διμερή εκεχειρία. Πάντως, ο Τζουστίν αρνήθηκε την κατηγορία της τουρκικής αστυνομίας ότι η οργάνωσή του βρίσκεται πίσω από την τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο εβδομάδες προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 11. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το PKK διέκοψε την εξαετή μονομερή εκεχειρία, κατηγορώντας την Αγκυρα για συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων ανταρτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ