Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ
Απαίτηση να λυθούν τα προβλήματα

Επικαιροποιημένο πλαίσιο αιτημάτων της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων του νησιού

Μπροστά στις ευθύνες τους θέτουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κυβέρνηση οι φορείς της Λευκάδας, απαιτώντας να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός πριν ένα χρόνο στο νησί και παραμένουν άλυτα. Η Συντονιστική Επιτροπή για τη διεκδίκηση λύσεων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 14ης Αυγούστου 2003, απέστειλε στις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία σχετικό υπόμνημα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΚ Λευκάδας στις 18 Αυγούστου και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σεισμό. Υπενθυμίζεται πως στη σύσκεψη διαπιστώθηκε πως ελάχιστα έχουν υλοποιηθεί και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, παρά τις υποσχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση και μαχητική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα και την απόφαση να διεκδικήσει λύσεις. Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλονται είναι και τα παρακάτω:

-- Αντισεισμική θωράκιση του νομού και θέσπιση πλαισίου για μικροζωνικές μελέτες.

-- Εκτακτη ειδική ενίσχυση στους ΟΤΑ και έναρξη κατασκευής νέου σύγχρονου νοσοκομείου.

-- Μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους με έγκαιρη τακτοποίηση, για φέτος, των προϋποθέσεων για ασφαλιστική επιδότηση των ανέργων και υποαπασχολούμενων και καταβολή επιδομάτων.

-- Αμεση ανέγερση λαϊκών κατοικιών.

-- Ολοκλήρωση των μελετών στα δημόσια έργα, δημοπρατήσεις και όχι απ ευθείας αναθέσεις, έλεγχος για τη σωστή κατασκευή τους.

- Κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για το 4ο Δημοτικό και το Δημοτικό Καρυάς. Αμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους των 6.000 ευρώ για τις ζημιές στην οικοσκευή.

-- Μέτρα διαφάνειας και επιτάχυνσης των διαδικασιών εγκρίσης των δανείων από το ΤΑΣ με εξάμηνη παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

-- Επιδότηση των επαγγελματιών και εμπόρων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν (αποζημίωση εμπορευμάτων και εγκαταστάσεων) καθώς και πάγωμα των υποχρεώσεών τους για δυο χρόνια σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με άτοκη ρύθμιση.

-- Μέτρα ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στο νομό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ