Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι»

Δόμνα Σαμίου
Δόμνα Σαμίου
«Με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση επιλέγουμε δημιουργίες και δραστηριότητες που προσφέρουν γνήσια ψυχαγωγία, ενισχύουν το ιδιαίτερο πολιτιστικό στίγμα της πόλης μας και μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σ' ένα καλύτερο αύριο».

Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2004».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου. Ολες θα ξεκινούν στις 9μ.μ. και θα παρουσιαστούν στο Κατράκειο θέατρο, το μεγαλύτερο ανοιχτό θέατρο της Αττικής και στον ιστορικό χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου.

Η αυλαία ανοίγει στο Κατράκειο με τη συναυλία της «Εστουδιαντίνας» Ν. Ιωνίας Βόλου. Συμμετέχουν: Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Τσιαμούλης, Λιζέτα Καλημέρη κ.ά.

Τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη παρουσιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος, στις 2 του Σεπτέμβρη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου παρουσιάζει στις 6 του Σεπτέμβρη, η Αννα Συνοδινού, η οποία εκτός από τον κύριο ρόλο, ανέλαβε και την επιμέλεια της σκηνοθεσίας. Παίζουν επίσης: Πέπη Μεταλλείδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μάνια Τεχριτζόγλου, κ.ά.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα βρίσκεται στο Κατράκειο, στις 9 του Σεπτέμβρη, με μια μεγάλη παρέα: Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας και Γ. Αλουπογιάννης, Δ. Κοργιαλάς.

Τη Δευτέρα 13 του Σεπτέμβρη τη σκυτάλη παίρνουν ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία.

Τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου παρουσιάζει το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας», στις 16 του Σεπτέμβρη. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Ζιόβας, Γεωργία Γεωργαντοπούλου κ.ά.

Η αυλαία στο Κατράκειο πέφτει στις 18 του Σεπτέμβρη με μια μεγάλη συναυλία της Μαρινέλλας.

  • Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί Εκθεση Γλυπτικής του Νικαιώτη γλύπτη, Μάνου Γρηγοριάδη.

«Ευμενίδες» του Αισχύλου
«Ευμενίδες» του Αισχύλου
Πρεμιέρα για το χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου την 1η του Σεπτέμβρη, με τη συναυλία «ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ». Ακολουθούν: Στις 8/9 Συναυλία «ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ». Στις 15/9: Συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου, με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Τέλος στις 22/9, συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

  • Σε όλες τις εκδηλώσεις στη Μάνδρα του Μπλόκου η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τις 13-20 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν και οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή που ετοιμάζει ο δήμος. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων την Τρίτη 14 του Σεπτέμβρη θα δοθεί συναυλία με τη Δόμνα Σαμίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 9μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος επανέλαβε το στόχο, αλλά και αίτημα της δημοτικής αρχής προς την Πολιτεία να δημιουργηθεί στη Νίκαια το Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ