Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «στρίγκλα» θα γίνει αρνάκι;

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παρουσιάζει το «Ημέρωμα της στρίγκλας» στο Ηρώδειο, στις 30 και 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, τη μετάφραση ο Ερρίκος Μπελιές, τα σκηνικά ο Απόστολος Βέττας, τα κοστούμια ο Αντώνης Βολανάκης, τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος και τις χορογραφίες ο Κωνσταντίνος Μίχος.

Παίζουν: Σωκράτης Αλαφούζος, Στάθης Βούτος, Στέλιος Γεράνης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Ζαχαράκης, Κώστας Μπάρας, Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Βάνα Πεφάνη κ.ά.

Ενας εύπορος έμπορος της Πάδοβας έχει δύο κόρες σε ηλικία γάμου, την Κατερίνα και την Μπιάνκα. Ο Λουτσέντιο είναι ερωτευμένος με την Μπιάνκα και θέλει να την παντρευτεί. Για κακή του τύχη, η Κατερίνα είναι... στρίγκλα! Κανένας δε θέλει να την παντρευτεί. Ο πατέρας της όμως έχει δηλώσει πως η Μπιάνκα δεν πρόκειται να παντρευτεί μέχρι να παντρευτεί η αδελφή της. Στο μεταξύ, στην πόλη φτάνει ο Πετρούκιο, ο οποίος θέλγετε από την προίκα της Κατερίνας και αποφασίζει να την παντρευτεί. Ο πονηρός Πετρούκιο, φέρνοντας αντίρρηση σε ό,τι κι αν λέει η Κατερίνα, καταφέρνει να την κάνει «αρνάκι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ