Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενημέρωση, κωλυσιεργία, αγωνιστική απραξία

Τον Οκτώβρη η απόφαση για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας

Περιοδείες ενημέρωσης αντί για ουσιαστικό πρόγραμμα δράσης αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ συμφώνησαν να ...«θυμίσουν» στους συναδέλφους τους τα αιτήματα που είχαν οι ίδιες συνδιαμορφώσει από τον περασμένο Μάρτη και μετά τις 20 του Σεπτέμβρη να ξανασυνεδριάσουν για να διαμορφώσουν διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης που θα προτείνει το ΔΣ της ΔΟΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων, οι οποίες «μετατίθενται» στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη... Οσο για τελική απόφαση, θα παρθεί στις αρχές του Οκτώβρη σε Ολομέλεια προέδρων.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ έχοντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική, η οποία υποτάσσει την εκπαίδευση στους ιδιώτες κι ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, πρότεινε την άμεση πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων και Ολομέλεια προέδρων με συγκεκριμένο ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο και απεργιακή κινητοποίηση με τα χαρακτηριστικά της συνέχειας, της κλιμάκωσης και της προοπτικής.

Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση, στελέχη της ΕΣΑΚ ΔΕΕ σχολίασαν ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ) λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που σημαδεύεται από την προσπάθεια εφαρμογής των γενικότερων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (στο στόχαστρο των οποίων βρίσκεται ό,τι απέμεινε από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας), κατέληξε στην πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων: Ενημέρωση, κωλυσιεργία, αγωνιστική απραξία.

Συμπλήρωσαν, δε, ότι όσο κι αν προσπαθεί τελευταία η ΠΑΣΚ να αξιοποιήσει διάφορα επιμέρους ζητήματα (όχι ουσίας) για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους (π.χ., στελέχη εκπαίδευσης), δεν μπορεί να ξεχωρίσει σε τίποτα απ' τη ΔΑΚΕ και να αντιπαρατεθεί με την πολιτική της ΝΔ, αφού στην ουσία αυτής της πολιτικής συμφωνεί και την υπηρετεί. Γι' αυτό τονίζουν ότι το βάρος πέφτει στα χέρια των ταξικών δυνάμεων και θεωρούν απαραίτητο με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να παρθούν πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης ώστε «μέσα από το ΠΑΜΕ να δώσουμε τη μάχη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού και του ελληνικού λαού κόντρα στην ηττοπάθεια και στο συμβιβασμό. Εκείνο που απαιτείται σήμερα είναι ένα ενιαίο μέτωπο γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, ταξικών δυνάμεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που να παλεύει για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Υπηρεσιακά Συμβούλια

Για το θέμα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης, με απόφαση του γγ του υπουργείου Παιδείας, Α. Καραμάνου, παρενέβη χτες με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυθαίρετη και ζητώντας την ανάκλησή της. Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι η κίνηση αυτή «δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ